Nordea käy läpi taloudelliset tavoitteensa sekä pääomaa ja osingonjakoa koskevat periaatteensa. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Tulos ei tyydytä Nordeaa, lisätoimia on luvassa

Taloudellinen toimintaympäristö on muuttunut, ja pankki siirtynyt uuteen kehitysvaiheeseen.

Nordean konsernijohtaja Casper von Koskullin mukaan kuluneen vuoden aikana tehty työ alkaa tuottaa tulosta. Näkyvissä on hänen mielestään rohkaisevia merkkejä siitä, että pankki on saamassa takaisin menetettyjä markkinaosuuksia ja kuluja saadaan karsittua.

– Vie kuitenkin aikansa ennen kuin tämä näkyy täysimääräisesti taloudellisissa tuloksissa, von Koskull arvioi pankin tulostiedotteessa.

Nordean rahoituskate pieneni huhti-kesäkuussa vuodentakaisesta neljä prosenttia 1,07 miljardiin euroon, ja liikevoitto supistui 34 prosenttia 900 miljoonaan euroon. Edellisestä vuosineljänneksestä kuitenkin rahoituskate kasvoi yhden prosentin ja liikevoitto 45 prosenttia.

– Tulokset eivät ole tyydyttävällä tasolla, joten tarvitaan lisää toimenpiteitä niiden parantamiseksi. Olen varma siitä, että säännösten noudattamiseen ja järjestelmiin tekemämme investoinnit sekä sitoutunut ja osaava henkilöstömme takaavat pankin vahvan kehityksen tulevaisuudessa, von Koskull kertoo.

Nordea on hänen mukaansa viime vuosien aikana vähentänyt pankin riskejä, investoinut digitaalisuutta ja säännösten noudattamista tehostaviin järjestelmiin ja keskittänyt toimintansa Pohjoismaihin.

– Nyt olemme siirtyneet uuteen kehitysvaiheeseen, jossa keskitymme asiakkaisiin. Taloudellinen toimintaympäristö on muuttunut, ja korot ovat pysyneet matalalla tasolla pitkään. Pankkiin sovellettavat pääomavaatimukset pankkiunionissa selkenevät pian. Tämän vuoksi tulemme käymään läpi Nordean taloudelliset tavoitteet sekä pääomaa ja osingonjakoa koskevat periaatteet, von Koskull toteaa.

Tarkasteltuja tavoitteita ja periaatteita on tarkoitus esitellä heinä-syyskuun tuloksen julkistamisen jälkeen.

Von Koskull jää eläkkeelle ensi vuoden loppuun mennessä. Pankki on jo käynnistänyt seuraajan hakuprosessiin.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt