Tulli lopettaa jatkuvan läsnäolonsa kaikilla Tornion rajanylityspaikoilla

Tulli jatkaa valvontaa Tornion ja Aavasaksan rajanylityspaikoilla liikkuvalla toimintamallilla.

Tulli luopuu jatkuvasta läsnäolostaan kaikilla Tornion rajanylityspaikoilla ja jatkaa valvontaa Tornion ja Aavasaksan rajanylityspaikoilla liikkuvalla toimintamallilla.

Samalla viime vuoden syyskuussa toteutetut erityiset liikennejärjestelyt puretaan ja ympärivuorokautisesta miehityksestä luovutaan.

Liikkuva toimintamalli mahdollistaa Tullin mukaan partioiden nopean kohdentamisen niille rajanylityspaikoille, joissa edellytetään tullivalvonnan toimenpiteitä.

Tullin mukaan tähän mennessä läntisen maarajalla toteutettu tullivalvonta on paljastanut suuren määrän rikollisuutta, joista jatkotoimenpiteitä vaatineita tapauksia on yli 200.

Tulli on ottanut haltuun yli 400 kiloa nuuskaa, jonka vältettyjen verojen määrä on noin 160 000 euroa. Huumausainerikoksia on paljastunut noin 30.

Tulli kertoo myös paljastaneensa kymmenittäin liikenneturvallisuuteen liittyviä tapauksia sekä muutamia lääke- ja dopingrikoksia sekä polttoaineen väärinkäyttö- ja autoverotapauksia.

Lisäksi Tulli on tavoittanut tullivalvonnan yhteydessä etsintäkuulutettuja henkilöitä ja laitonta omaisuutta sekä paljastanut laittoman maahantulon järjestämisiä yhteistyössä Rajavartiolaitoksen ja poliisin kanssa.

Tulli aloitti 22. syyskuuta sisäliikenteen tullivalvontatoimet Tornion ja Aavasaksan alueella. Tullivalvonta toteutettiin osana muiden viranomaisten, kuten poliisin ja Rajavartiolaitoksen tehostamistoimia läntisellä maarajalla.

Kommentit