Poliisi ampui kyynelkaasua Hongkongin kiinalaisella yliopistolla. LEHTIKUVA / AFP Philip Fong

Tulinuolia ja polttopulloja aseina Hongkongin mellakoissa

Poliisi ja opiskelijat ovat ottaneet rajusti yhteen yliopistoalueella.

Hongkongin mielenosoittajat varautuvat parhaillaan uusiin yhteenottoihin erityishallintoalueen poliisivoimien kanssa.

CNN:n mukaan opiskelijat ovat keränneet yliopistokampuksille huoltotarvikkeita ja kotitekoisia aseita. Keskiviikon vastaisena yönä poliisia kohtaan ammuttiin muun muassa palavilla nuolilla. Tuleen sytytetyistä barrikaadeista nousevat savupatsaat näkyivät Hongkongin pohjoisosiin asti.

– Näin ystäväni ajamassa ruohonleikkurilla. He olivat perustaneet yli kaksi kilometriä pitkän huoltoketjun, amerikkalainen vaihto-oppilas kertoo.

Sosiaalisessa mediassa julkaistujen kuvien perusteella mielenosoittajien arsenaalissa on jousipyssyjen lisäksi keihäitä ja polttopulloja. Kiinalaisen yliopiston liikuntatiloista on myös varastettu mellakoinnissa käytettäviä varusteita.

Viranomaisten mukaan tiistain väkivaltaisuuksissa loukkaantui yli 80 henkilöä.

Hongkongin hallintojohtaja Carrie Lam syytti tiedotustilaisuudessa ”aggressiivisia mellakoitsijoita” kaupungin julkisen liikenteen lamauttamisesta. Poliisin mukaan mielenosoittajat ovat rakentaneet esteitä jalkakäytäviltä irrotetuilla kivillä ja sytyttäneet tulipaloja eri puolille kaupunkia. Liikenteen sekaan heitettyjä polttopulloja iskeytyi myös koulubussien lähelle.

Kiinan valtiollinen media on tuominnut jyrkästi viimeaikaiset väkivaltaisuudet ja väläyttänyt armeijan lähettämistä Hongkongin keskustaan.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt