X
SULJE MAINOS
Oxfordin yliopiston professorin mukaan pandemioihin varautumisen rahoitusta täytyy lisätä. LEHTIKUVA / AFP Str

Tulossa voi olla koronaa tappavampi virus

Oxfordin yliopiston professorin mukaan koronapandemian aikana hankitut tiedot ja taidot eivät saa unohtua.

Oxfordin yliopiston professori Sarah Gilbertin mukaan tulevaisuuden pandemiat saattavat olla huomattavasti koronapandemiaa vakavampia, kertoo BBC.

Astra Zenecan koronavirusrokotteen kehittämistyössä mukana olleen Gilbertin mukaan rahoitusta pandemioiden estämiseen ja niihin varautumiseen tulee lisätä, jotta koronapandemian myötä opitut asiat eivät unohdu.

– Tämä ei tule olemaan viimeinen kerta, kun virus uhkaa elämäämme ja toimeentuloamme. Totuus, on, että seuraava pandemia saattaa olla pahempi. Se saattaa olla nykyistä pandemiaa tarttuvampi, tappavampi tai molempia. Kaiken kokemamme jälkeen emme saa antaa pandemioihin varautumisen tason laskea tulevaisuudessa, Gilbert kertoo.

– Hankkimamme tiedot ja taidot eivät saa unohtua. hän kiteyttää.

Gilbertin mukaan koronaviruksen omikronmuunnos on huolestuttava. Hänen mukaansa viruksen piikkiproteiinin muunnos kasvattaa viruksen tarttuvuutta. Hänen mukaansa on myös mahdollista, että muunnokset viruksessa heikentävät rokotteen tai sairastetun taudin antamaa suojaa.

– Meidän tulee olla varovaisia ja ryhtyä toimiin uuden muunnoksen leviämisen estämiseksi, kunnes tiedämme siitä enemmän, Gilbert sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt