Opetusministeri Li Andersson, Maria Ohisalo ja oikeusministeri Anna-Maja Henriksson. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

”Tukeeko vihreät pääministeriä vai ei?”

Vihreiden linja hallituskriisissä herättää kysymyksiä.

Vihreiden linja kriisiin ajautuneeseen hallitukseen ja pääministeri Antti Rinteen (sd.) asemaan on kokoomusedustajien mielestä jäänyt epäselväksi.

Vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo totesi maanantaina, että puolue on ollut valmis tukemaan Rinteen jatkamista pääministerinä edellyttäen, että tehdään avoimesti selkoa eduskunnalle kaikista epäselvyyksistä sekä sitoudutaan kehittämään hallituksen toimintatapoja.

– Hyvät @vihreat, linjanne jää nyt epäselväksi. Ensin @MariaOhisalo sanoi, että tukee pääministeriä, ”ei villoja järeälle”, seuraavaksi sanoi kysyvänsä puolueelta, mikä linja on, ja nyt vaaditaan lisää selvityksiä reaktiona siihen, kun @keskusta veti tukea pois. Missä linja?, Kokoomuksen varapuheenjohtaja Sanni Grahn-Laasonen kysyy Twitterissä.

Kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaa arvostelee vihreiden linjaa hämäräksi.

– Alkajaiseksi @MariaOhisalo sanoi tukevansa pääministeriä, seuraavaksi kertoi kysyvänsä puolueelta linjaa ja nyt vaaditaan lisää selvityksiä?, hän kysyy.

Sarkomaa tiedustelee, onko vihreillä luottamus pääministeriin vai ei.

Myös kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo tivaa vihreiden linjaa.

– Ensin tuettiin, sitten emmittiin ja nyt vaaditaan selvityksiä. Muuttiko keskustan päätös ajattelua? Joko politiikassa luottamus on tai sitä ei ole.

Kokoomuksen kansanedustaja Saara-Sofia Sirén kysyy taas, näkeekö vihreät samoin kuin RKP, että Rinne ansaitsee toisen mahdollisuuden, vaikka ministerin paikalta väistyvä Sirpa Paatero (sd.) ei sitä saanut.

– Vihreistä on viestitty: ”tottakai pääministerillä on tukemme”, ”ei ole syytä epäluottamukseen” ja sitten ei otetakaan kantaa ja tarvitaan selvitystä, hän toteaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt