X
SULJE MAINOS
Nopeusvalvontakamera Britanniassa. / RJ Khan / Youtube

Tuhansia sakottanut nopeustolppa paljastui vialliseksi

Britannian poliisin mukaan virheelliset mittaukset koskivat tietynlaisia ajoneuvoja.

Ennätysmäisiä sakkomääriä kerännyt nopeusvalvontakamera on paljastunut vialliseksi Britanniassa.

Southamptonin Maybray King Wayssä sijaitseva tolppa keräsi vuosien 2015 ja 2017 välillä lähes viisi miljoonaa puntaa eli kuusi miljoonaa euroa liikennevirhemaksuja. Kamera räpsähti MailOnline-julkaisun mukaan tuolloin keskimäärin 70 kertaa vuorokauden aikana.

Aikavälillä yhteensä 51 049 kuljettajaa jäi kiinni 30 mailin eli vajaan 50 kilometrin tuntivauhdin rajoituksen rikkomisesta. Minimisakko on sata puntaa eli noin 120 euroa.

Hampshiren poliisilaitos on myöntänyt, että virheelliset nopeusarviot kohdistuivat ajoneuvoihin, joissa on korkea ja suora peräpää. Mahdolliset korvaukset voivat koskea tuhansia kuljettajia.

Kyseinen nopeusvalvontakamera on suunnattu menosuuntaan eli se mittaa nopeuden vasta ajoneuvon ajettua siitä ohi. Laite on edelleen samalla paikalla.

Sakkoja rapsahti erityisesti pakettiautoille, asuntovaunuille ja rekoille.

– Ajoin paikan ohi kolmipyöräisellä ajoneuvolla, ja kamera väitti minun ajaneen 70 mailia tunnissa [113 km/h]. Se ei pääsisi sitä vauhtia vaikka sen työntäisi alas jyrkänteeltä, eräs sakon saanut kirjoittaa Facebookissa.

Alliance of British Drivers -järjestö on kehottanut viranomaisia korvaamaan virheellisesti määrätyt sakot kaikille kuskeille.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt