Osa hinnoista on Tallinnassa nykyisin kalliimpia kuin Helsingissä. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

TT: Tallinna jo Helsingin hinnoissa – vain lihatuotteet halvempia

Monet elintarvikkeet ovat Tallinnassa kalliimpia kuin Helsingissä.

Tallinnasta on tullut parin viime vuoden aikana yllättävän kallis matkakohde, eikä kyse ole vain alkoholihinnoista. Tallinnan ja Helsingin hintoja on vertaillut Taloustaito.

Viron rajuista alkoholiveronkorotuksista on uutisoitu paljon Suomessa. Suomen tai lähes Suomen hinnoissa Tallinnassa ovat monet muutkin turisteille suunnatut palvelut, kuten hotelliyöpymiset ja ruokailut. Osa hinnoista voi Tallinnassa olla jo kalliimpiakin.

Tallinnassa voi joutua maksamaan oluttuopista jo melkein kympin. Tallinnan turismista vastaava apulaiskaupunginjohtaja Aivar Riisalu vierailleensa ravintolassa, jossa oluttuoppi maksaa yhdeksän euroa.

− Se on liikaa. Ei minullakaan ole sellaiseen varaa. Pelkään tosin, että tulevana kesänä menee rikki jo kymmenen euron raja, Riisalu sanoo.

Kun vertailuun ottaa Tallinnan ja Helsingin suurissa kauppakeskuksissa eli Viru Keskuksessa ja Kampin keskuksessa toimivat ruokamarketit, eivät Tallinnan hinnat ole edullisempia enää kuin lihatuotteissa. Monessa tuotteessa, kuten jauhoissa ja jäätelössä, on hintaero Helsingin hyväksi jopa moninkertainen.

Taloustaidon hintavertailun perusteella myös muun muassa jugurtti, banaanit ja kahvi ovat Tallinnassa kalliimpia kuin Helsingissä.

Myös polttoaineet ovat Tallinnassa kallistuneet Suomen hintoihin. On päiviä, jolloin diesel on Suomessa jo edullisempaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt