LetterOne tarjoaa Diasta 67 senttiä osakkeelta, kun kaksi vuotta sitten hinta oli yli viisi euroa. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

T&T: Ostotarjous raivostutti sijoittajat – ”Menköön Venäjälle rosvoamaan”

Venäläismiljardöörin sijoitusyhtiö on ostamassa velkaantuneen espanjalaisen myymäläkonsernin.

Venäläisen miljardöörin Mihail Fridmanin Luxemburgiin rekisteröity sijoitusyhtiö LetterOne on ostamassa espanjalaisen vähittäiskauppakonserni Dian, mikä on Tekniikka&Talouden mukaan saanut pienosakkaat raivoihinsa.

Fridmanin yhtiö on jo Dian suurin omistaja 29,1 prosentin osuudella. Fridman ei kuulu presidentti Vladimir Putinin lähipiiriin eikä ole USA:n pakotelistalla.

LetterOne tarjoaa pahasti velkaantuneesta Diasta 67 senttiä osakkeelta. Pienosakkaat ovat raivoissaan. Vielä kaksi vuotta sitten osakkeen hinta oli yli viisi euroa.

Fridmania kirotaan T&T:n mukaan sanoilla ”Menköön Venäjälle rosvoamaan”. Ostohanketta epäillään laskelmoiduksi yrityskaappaukseksi.

LetterOne lupaa pääomittaa Diaa 500 miljoonalla eurolla, jos vapaaehtoinen ostotarjous konsernin osakkeista tuo sille täyden määräysvallan. Lisäksi LetterOne neuvottelee pankkien kanssa veloista.

Dia-konsernin nettovelka on yli 1,4 miljardia euroa, oma pääoma on miinuksella ja viime vuoden operatiivinen tappio kohosi noin 350 miljoonaan euroon.

LetterOne sanoo näkevänsä Dialla valoisan tulevaisuuden etenkin Brasiliassa. Espanjassa voi olla edessä karsintaa.

Dialla on yli 7 000 myymälää Espanjassa, Portugalissa, Brasiliassa ja Argentiinassa. Liikevaihto oli viime vuonna yhä päälle seitsemän miljardia euroa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt