TS: SDP:n Tuomiojalta täystyrmäys oikeusministeri Lindströmin puheille – ”Kammottava ajatus”

SDP:n Erkki Tuomioja syyttä perussuomalaisten johtoa rasismin valloilleen päästämisestä.

SDP:n kansanedustaja, entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja kertoo olevansa tyrmistynyt oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin (ps.) puheista, joiden mukaan Suomi voisi harkinta Tanskan mallia, jossa turvapaikanhakijoiden omaisuutta voitaisiin takavarikoida.

– Kammottava ajatus, Tuomioja sanoo Turun Sanomille.

Lindström kertoi Helsingin Sanomille, että ”korulakia” olisi syytä harkita, jos muut toimet eivät auta. Lindström kertoi myös, että perussuomalaiset on esittänyt tällaisia ajatuksia hallituksen turvapaikkapoliittiseen ohjelmaan, mutta toistaiseksi ne eivät sinne ole päätyneet.

Tanskan parlamentti hyväksyi tiistaina lain, jonka mukaan poliisi voi takavarikoida turvapaikanhakijoilta yli 1340 euron ylittävät käteisvarat ja arvoesineet. Raha käytetään turvapaikanhakijoiden kustannuksiin.

– Kehitys Tanskassa on ollut synkkää jo pidemmän aikaa, Tuomioja toteaa.

Tuomiojaa harmittaa, että Tanskan sosiaalidemokraatit tukivat lakia. Hänen mukaansa se näkyy suurena poliittisen kannatuksen muutoksena. Tanskassa sosiaalidemokraattien kannatuksesta on sulanut viikossa seitsemän prosenttiyksikköä.

Tuomioja katsoo mielipideilmaston muuttuneen Suomessakin. Hänen mielestään vihapuhe ja rasismi on päästetty valloilleen.

Tuomioja syyttää perussuomalaisten johtoa syntyneestä tilanteesta. Hänen mielestään perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini ei ole sortunut vihapuheisiin.

Tuomioja arvostelee Soinia kuitenkin siitä, että hän ei ole tehnyt mitään kitkeäkseen vihapuheita puolueestaan.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt