Verkkouutiset

TS: Ranskan energiayhtiöt ahdinkoon Olkiluodon takia

Olkiluodon laitostoimittaja Arevaa uhkaavat miljardikorvaukset. Eurajoen epäonnistunut projekti uhkaa kaataa myös EDF:n jättiprojektin Britanniassa, kertoo Turun Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Laitostoimittaja Arevan ydinvoimalatoimintojen myyminen ranskalaiselle EDF:lle uhkaa kariutua kiistaan lähes kymmenen vuotta myöhässä olevasta Olkiluodosta, sillä sähköjätti EDF ei halua ottaa Olkiluodon kesken olevaa projektia.

Laitoksen tilaaja Teollisuuden Voima ja laitostoimittaja Areva riitelevät korvauksista välimiesoikeudessa. Olkiluoto vaati 2,6 miljardin korvauksia Arevalta ja Arevan vaatimukset TVO:lta ovat 3,4 miljardia. EDF:n haluttomuus ottaa Olkiluoto itselleen viittaa siihen, että yhtiö uskoo TVO:n voittavan kiistan.

Olkiluodon vaikeudet uhkaavat kaataa myös EDF:n suurhankkeen Britanniassa. Alustavasta lupauksesta huolimatta kiinalainen vähemmistöosakas China General Nuclear Power Corporation ei ole suostunut tekemään sitovaa investointipäätöstä hankkeesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)