Verkkouutiset

TS: Marjo Matikaisen havuja-huudolla olikin useampi tarkoitus

Marjo Matikaisen kuuluisat huudot hiihdon MM-kisoissa 1987 viestittivät kahta eri asiaa
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Oberstdorfin MM-kisoissa 1987 Suomen hiihtoässä Marjo Matikaisen huudot viidellä kilometrillä kuuluivat selvästi kotikatsomoihin. Hän huusi sekä havuja että kirosi.

Turun Sanomissa kansanedustaja Marjo Matikainen-Kallström (kok.) vastaa lukijaa askarruttaneeseen kysymykseen, oliko tarkoitus saada havut pois ladulta vai havuja ladulle.

”Molemmat tulkinnat ovat oikein. Huusin havuja saadakseni suksen pohjaan jäätyneet kökkäreet pois”, Matikainen-Kallström kertoo 27 vuoden jälkeen.

”Kun Suomen huolto ne sitten ylämäen yläosassa toimitti ladulle, niin saksalaiset järjestäjätkin ymmärsivät mitä olin huudellut pitkin ylämäkeä ja heittivät havuja eteeni, kun lasku oli jo alkanut”.

Hiihtäjä siis suuttui tästä ja tässä kohdassa tv-kameroiden mikrofoni taltioi ärräpäät.

”Lopputulos oli, että loputkin pitovoiteet lähtivät suksen pohjasta. Onneksi kädet olivat kunnossa ja pystyin sopeuttamaan tekniikkaani lipsuvilla suksilla etenemiseen”, Matikainen-Kallström kertoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)