Ravintoloiden suljettuja terasseja Aurajoen rannassa Turussa torstaina 28. toukokuuta. LEHTIKUVA/EMMI KORHONEN

TS: Jättiterassit täyttävät Turun

Turku on edistämässä ravintoloiden toimintaa poikkeusjärjestelyillä.

Kaupunginhallitus saa päätöspaketin eteensä maanantain kokouksessaan. Päätös astuisi voimaan heti tekopäivän jälkeen tiistaina 2. kesäkuuta ja ulottuisi syyskuun loppuun, kertoo Turun Sanomat.

Turku osoittaa ison joukon uusia alueita väliaikaiseen ulkotarjoilukäyttöön niin sanotuiksi yhteisterasseiksi. Näitä alueita ovat Vanha Suurtori, Tuomiokirkkotori, Hämähäkkitontti, Kaupungintalon puistikko ja piha, Puutori, Varvintori ja Rautatientori.

Kyseisillä alueilla kaupunki itse tai sen valitsema operaattori hakee toimenpideluvan sekä toimii vuokranantajana yrityksille ja toimijoille.

Kaupungin on määrä toimittaa tapahtumamökkejä Vanhalle suurtorille. Niitä voi lainata maksutta yritysten ja kolmannen sektorin toimijoiden käyttöön. Edellytyksenä on, että toiminta sopii Vanhan suurtorin alueelle.

Toreilla, puistoissa ja aukioilla voisi järjestää muutakin kuin ravintola-alan liiketoimintaa. Esityksessä puhutaan pop up -luonteisesta kaupallisesta ja ei-kaupallisesta toiminnasta kuten kulttuuririennoista ja urheilusta.

Tarkoituksena on, että Turun keskusta-alueen virkistäminen ei törmää lupabyrokratian hitauteen. Olemassa olevien tarjoilualueiden tilapäiset laajennukset ja uudet tarjoilualueet ravintoloiden välittömässä läheisyydessä on määrä käsitellä kevennetyllä menettelyllä ja kiireisesti Turun rakennusvalvonnassa.

– Esitetyt yhteisterassit voisivat nopeimmillaan toteutua parissa viikossa. Jos oletetaan, että operaattorit lähtevät liikkeelle heti ja kokoavat ravintolaryhmän, he voisivat esitellä suunnitelmiaan Turun kaupungille jo tiistaina, hankepäällikkö Kirsi Eronen sanoo Turun Sanomille.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt