X
SULJE MAINOS
Matkustajia nousemassa bussiin Turussa. LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO

TS: Etätyö väheni mutta bussimatkustajista kolmannes kadonnut

Turun autoliikenne on palautunut elo-lokakuun aikana lähes koronapandemiaa edeltävälle tasolle.

Elo-lokakuussa autoliikenteen liikennemäärät olivat Turussa vain prosentin pienemmät kuin vastaavaan aikaan vuonna 2019, kertoo Turun Sanomat.

Samaan aikaan joukkoliikenteen eli Fölin matkamäärät ovat pysyneet alhaalla. Elokuussa matkamäärä oli 30 prosenttia, syyskuussa 27 prosenttia ja lokakuussa jopa 33 prosenttia pienempi kuin samaan aikaan vuonna 2019.

Oman auton käyttö on siis lisääntynyt huomattavasti bussin käyttöä enemmän, kun ihmiset ovat palanneet etätöistä työpaikoille.

Kehittämispäällikkö Juha Jokela Turun kaupungilta kertoo TS:lle, että autoliikenteen liikennemäärät ovat vaihdelleet koronapandemian aikana paljon, ja vaihtelu on noudatellut epidemiatilannetta.

Suurin pudotus nähtiin maalis-huhtikuussa 2020, kun Suomessa oli voimassa valmiuslaki, ja koulut olivat laajasti etäopetuksessa. Huhtikuussa autoliikenteen liikennemäärä oli yli 25 prosenttia pienempi kuin pandemiaa edeltäneenä aikana.

– Kesän 2020 myötä liikennemäärät palautuivat pandemiaa edeltävälle tasolle. Viime talvena liikennemäärä laski taas. Kesäksi 2021 palattiin sitten lähes normaaliin, Jokela kertoo.

Jokelan mukaan mittauspisteet rekisteröivät noin 11–12 miljoonaa autoa kuukaudessa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt