Verkkouutiset

Trumpin tilaisuuksissa häiriköitä ja väkivaltaa – ratkaisevatko nämä kohuvideot USA:n esivaalit

Tiistain esivaalien alla Yhdysvaltoja kuohutti häiriköinti Donald Trumpin vaalitilaisuuksissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Otsikoita republikaanien kärkiehdokas liikemies Donald Trumpin vaalijuhlien levottomuuksista ja järjestetystä häirinnästä nähtiin viikonloppuna kahdessa aallossa.

Chicagossa Trumpin tilaisuuden alkaminen peruttiin viime hetkessä turvallisuusriskien vuoksi. Tämän jälkeen lukuisat paikalla olleet häiriköt riehuivat käyden tilaisuuden osanottajien ja heidän autojensa kimppuun.

Myöhemmässä tilaisuudessa Ohion Daytonissa protestoija ryntäsi kohti puhujalavaa kohti Donald Trumpia, ennen kuin Salaisen palvelun miehet ehtivät viime hetkellä väliin.

Trumpin pahin kilpailija Ted Cruz commentoi Chicagon riehumista toteamalla, että Trump ruokkii väkivaltaa ja kampanjoissa ”vastuu alkaa ylhäältä”.

– Meillä tulisi olla presidentti joka tuo meidät yhteen, joka ei etsi meidän hajottamistamme, Ted Cruz julisti.

Myös muut republikaaniehdokkaat olivat samaa mieltä.

Trumpin kannattajat ja ilmeisesti myös joukko Cruzin kannattajia on ollut raivoissaan Cruzille tämän väitetystä asettumisesta häiriköiden puolelle. Tiedotusvälineet ovat nostaneet syypääksi Trumpin omat puheet.

Republikaanien esivaalit käydään tiistaina muun muassa Floridassa (99 delegaattia), Ohiossa (66), Pohjois-Carolinassa (72), Illinoisissa (69) ja Missourissa (52). Niiden merkitystä korostaa se, että nyt voittaja saa Pohjois-Carolinaa lukuun ottamatta voittamansa osavaltion kaikki delegaatit itselleen.

Ennen tiistain esivaaleja Trumpilla on 460, Cruzilla 370, Marco Rubiolla 163 ja John Kasichilla 63 delegaattia. Voittoon tarvitaan 1 237.

Alla olevissa Youtube-videoissa nähdään ylimmässä Ohion Daytonin puhujatilaisuuden tilanne, jossa protestoija ryntää kohti Donald Trumpin lavaa.

Toiseksi ylimmässä Youtube-videossa Ted Cruz katsoo Donald Trumpin olevan vastuussa Chicagon perutun tilaisuutensa tapahtumista.

Kolmas video on Trumpia vastustavan ryhmän mainos, johon on kerätty hänen kovia tokaisujaan.

Neljännellä videolla nähdään Trumpin CNN:n haastattelun yhteydessä häntä vastaan protestoineiden riehumista Chicagossa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)