Hakukoneen poiston taustalla on tietosuojaan ja tietoturvaan liittynyt palaute. LEHTIKUVA / ALIISA PIIRLA

Trafi sulkee kohutun hakukoneen

Trafi poistaa ajokorttitietoja koskevan palvelun väliaikaisesti pois käytöstä.

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi toteutti heinäkuussa uudistuksen, jonka avulla yksityishenkilöiden ajokorttitietoja pystyi maksuttomasti hakemaan trafin hakupalvelusta. Aiemmin maksullisen palvelun muuttumista ilmaiseksi perusteltiin uudella taksilailla ja asiakkaiden mahdollisuudella tarkistaa halutessaan kuljettajan ajolupa.

Haun palauttamissa kuljettajatiedoissa näkyivät ajo-oikeuksien lisäksi henkilö- ja tavaraliikenneammattilaisten tarvitsemat ammattipätevyyskortit ja jatkokoulutukset, johon henkilö on osallistunut.

Nyt Trafi kuitenkin ilmoittaa sivuillaan julkaistussa tiedotteessa sulkeneensa palvelun toistaiseksi.

– Trafi suhtautuu tietosuojaan ja tietoturvaan erittäin vakavasti ja käy läpi kuljettajatiedot-palvelusta tulleet palautteet. Selvitystyön ajan palvelu on poissa käytöstä, sivuilla kerrotaan.

– Palvelun antamista tiedoista ja tietojen julkisuudesta on tullut Trafille kyselyjä. Ymmärrämme huolen ja siksi käymme läpi saamamme palautteen. Palvelussa näytetään kaikkien suomalaisen ajokortin omaavien henkilöiden julkiset tiedot. Kyse on julkisesta viranomaisrekisteristä, joten perinteiset markkinointi- tai yhteystietojen luovutuskiellot eivät estä tietojen näkymistä tässä palvelussa. Turvakiellon alaisia tietoja ei näytetä, linjaa Trafin toimialajohtaja Janne Huhtamäki.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt