X
SULJE MAINOS
Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala. LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINEN

TP syyttää työnantajia koventuneista otteista

Teollisuuden Palkansaajien mukaan työnantajat näyttävät päättäneen, että sopimuksia ei tehdä tällä kierroksella.

– Työnantajat ajavat neuvottelut nopeasti karille ja tämän jälkeen on vuorossa valtakunnansovittelijan toimisto. Työnantajapuoli tuntuu olevan valmis lakkoihin ja samalla lakkojen aiheuttaman vahingon suuruutta vääristellään julkisessa keskustelussa. Työsulkujen kustannuksista vastaavasti ei esitetä minkäänlaisia tappiolaskelmia, Teollisuuden Palkansaajat TP sanoo tiedotteessaan.

Järjestön mukaan sopimuksen tekeminen näistä työnantajien määrittämistä askelmerkeistä on mahdotonta, joten vastuu tulevista tapahtumista jää työnantajille.

Teollisuuden palkansaajien syyskokous edellyttää, että neuvottelujen pitää olla aitoja ja sopiminen palautetaan työmarkkinoille.

Teollisuuden palkansaajat linjasi elokuussa yhteisiä tavoitteita työehtosopimusneuvotteluihin. TP:n hallituksen mukaan sopimusratkaisujen on vahvistettava palkansaajien reaalista ostovoimaa ja kilpailukykysopimuksen mukaisista työajanpidennyksistä on luovuttava.

– Taantumaa ei ole näköpiirissä, eikä näillä linjauksilla vaaranneta kilpailukykyä tai myönteistä työllisyyskehitystä, TP sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt