X
SULJE MAINOS
Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n toimitusjohtaja Timo Lappi. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

Toimitusjohtaja IL:lle: Rokotepassi pahasti myöhässä

Matkailu- ja ravintolapalvelualan mukaan rokotepassi on silti laajoja rajoituksia parempi vaihtoehto.

Matkailu- ja ravintolapalvelualan etu- ja työmarkkinajärjestö MaRan toimitusjohtaja Timo Lapin mukaan rokotepassin käyttöönoton kanssa ollaan pahasti myöhässä, uutisoi Iltalehti.

Rokotepassin käyttöönotto vaatii lainsäädännön muuttamista, eikä asiaa ole vielä nostettu eduskunnan käsittelyyn. Kun se lopulta saataisiin voimaan, kaikki rokotteen haluavat henkilöt ovat jo saaneet rokotteen.

Lapin mukaan passi olisi ollut ajankohtaisempi viime keväänä. Silloin passia kannattivat erityisesti kongressit, messut ja festivaalit.

– Heillä oli juuri tämä näkökulma, että se olisi mahdollistanut tapahtumien avaamisen ja järjestämisen nopeammin, mutta tältä kesältä festivaalien osalta tämä keskustelu on valitettavasti ohi, Lappi toteaa.

Lappi toteaa rokotepassin olevan silti parempi vaihtoehto kuin laajoja rajoitustoimia. Hän ei pidä nykyisten rajoitusten ylläpitoa perustuslaillisesti oikeasuhteisena, kun terveydenhuollon kantokyky ei ole enää vaarassa.

Lapin mukaan rokotepassille tulee kuitenkin olla laaja kansalaisten hyväksyntä, jos se tulee joskus käyttöön jollakin toimialalla. Muuten palvelualan henkilökunta joutuu kohtuuttomaan tilanteeseen.

– Näimme sen pienemmässä mittakaavassa, kun MaRa antoi jäsenravintoloilleen suosituksen, että asiakkaat pitäisivät maskia aina liikkuessaan ravintolassa. Henkilökunta huomautti maskien käytöstä ja useissa tapauksissa asiakkaat käyttäytyivät henkilökuntaa kohtaan jopa aggressiivisesti, Lappi kertoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt