Työturvallisuussäädöksissä ei ole määritelty sellaista lämpötilaa, jonka ylittyessä työnantajan olisi ryhdyttävä joihinkin toimenpiteisiin, kertoo Yle.
Sen sijaan työpaikoilla noudatetaan lämpötilojen osalta yleensä työsuojeluhallinnon ja terveydenhuollon asiantuntijoiden suosituksia.
Jos lämpötila työpaikalla ylittää 28 astetta, on työntekijöiden pidettävä tunnin välein kymmenen minuutin tauko suositusten mukaisen käytännön mukaan.
Työpaikalla pitää myös olla saatavilla juotavaa.
– Siihen soveltuu tavallinen vesi. Vissy tai muu hiilihapollinen juoma on pelkästään työnantajan hyvää hyvyyttä, Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelutarkastaja Sauli Riimala kertoo Ylelle.
Työsuojeluviranomaisten puhelinneuvontaan tulevista soitoista noin puolet koskee lämpötilaa. Riimalan mukaan useimmin kysytään riittävästä viilennyksestä ja tauotuksesta työpaikalla.
Soittaja ohjataan yleensä ottamaan yhteyttä työpaikan työsuojeluvaltuutettuun.