Toimi Kankaanniemi perussuomalaisten EU-vaaliehdokkaaksi

Entinen kristillisdemokraattien kansanedustaja ja ministeri Toimi Kankaanniemi lähtee perussuomalaisten EU-vaaliehdokkaaksi.

– Annoin tänään suostumukseni EU-vaaliehdokkaaksi. Pyyntöjä ja kannustusta on tullut paljon ympäri maan. En löytänyt syytä kieltäytyä. Perussuomalaisten lista sai nimeni, kirjoittaa Toimi Kankaanniemi blogissaan.

63-vuotias Kankaanniemi ehti toimia kristillisen liiton ja sittemmin kristillisdemokraattien kansanedustajana 24 vuotta. Hän oli Esko Ahon hallituksen kehitysyhteistyöstä sekä raittius- ja alkoholiasioista vastaava ministeri. Hän toimi myös puolueensa puheenjohtajana.

Kankaanniemi kertoo eronneensa kristillisdemokraattisesta puolueesta lokakuussa 2011, kun puolue myöntyi EU:n liittovaltiokehitykselle ja tukipaketeille. Kankaanniemi tippui eduskunnasta samana vuonna käydyissä vaaleissa. Perussuomalaisiin Kankaanniemi liittyi toukokuussa 2013.

– Olen edelleen ”perusänkyrä”. Vastustan jyrkästi vallankeskitystä ja EU-liittovaltiokehitystä. Niitä ajavat vahvat voimat Suomessakin. Hallitus ja osa oppositiotakin, Kankaanniemi kirjoittaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt