Verkkouutiset

”Todellisuudessa kamppailu presidentin paikasta alkaa Sauli Niinistöstä”

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan mukaan kamppailun alkaminen odottaa edelleen tietoa istuvan presidentin jatkoaikeista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan kaavailut nimetä puolueen presidenttiehdokas jo kesäkuun puoluekokouksessa sai aiemmin viikolla liikkeelle jo eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Vanhasen mukaan tavoittelemaan keskustan presidenttiehdokkuutta.

Keskustan ehdokasspekulaatiossa on ollut esillä Vanhasen lisäksi monia muitakin nimiä, muun muassa Olli Rehn, Esko Aho, Anneli Jäätteenmäki, Mari Kiviniemi, Seppo Kääriäinen ja Mauri Pekkarinen. Vastaavasti esimerkiksi keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ei aio ehdokkuutta tavoitella.

Vanhanen kertoi tulevansa esiin riippumatta siitä, mitä istuva tasavallan presidentti Sauli Niinistö pohtii mahdollisesta jatkokaudestaan. Hän on myös ilmoittanut jättävänsä nykyisen tehtävänsä keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajana.

Toistaiseksi yksikään puolue ei ole nimennyt ehdokasta vuonna 2018 pidettäviin presidentinvaaleihin. SDP:n puoluesihteeri Reijo Paananen arvioi viime syksynä puolueen asettavan ehdokkaan mahdollisesti puoluekokouksen yhteydessä alkuvuodesta 2017.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen arvioi blogissaan presidenttipelin alkaneen, mutta todellisen kamppailun alkavan vasta myöhemmin.

– Todellisuudessa kamppailu presidentin paikasta alkaa vasta sitten, kun ylivoimainen ennakkosuosikki, nykyinen presidentti Sauli Niinistö, ilmoittaa onko hän käytettävissä seuraavalle kaudelle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)