Kim Jong-un. LEHTIKUVA / AFP

Syy Kim Jong-unin katoamisille paljastui

Pohjois-Korean johtajan terveydentilasta selvisi mielenkiintoinen yksityiskohta.

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un katosi huhtikuussa kolmeksi viikoksi julkisuudesta. Nyt Kim on taas kadonnut, mikä on herättänyt epäilyksiä tämän terveydentilasta.

Kim palasi julkisuuteen toukokuun alussa ja näyttäytyi Pohjois-Koreassa järjestetyssä seremoniassa. Pohjois-Korean tutkimukseen erikoistuneelle professori Nam Seong-wookille on selvää, miksi Kim on kadonnut julkisuudesta pitkiksi ajoiksi.

– Vaikutti hieman oudolta, että ulkona pidetyn seremonian lavalle oli tuotu pöytiä ja tuoleja, Seong-wook huomauttaa.

Pöytien ja tuolien tuominen lavalle on professorin mukaan selvä viesti Pohjois-Korean johtajan terveydentilasta.

– Kimillä voi olla fyysisiä sairauksia, jotka estävät häntä seisomasta liian pitkään. Sen vuoksi hänen täytyy käydä istumaan hetken seisomisen jälkeen, Seong-wook selventää.

Professori sanoo, että jos Kim kykenisi seisomaan pidempiä aikoja, tämä olisi luultavasti näyttäytynyt myös huhtikuussa Pohjois-Korean Kumsusanin Aurinkopalatsissa pidetyssä seremoniassa. Hän olisi joutunut seisomaan kyseisessä seremoniassa vähintään tunnin, mikä voi selittää hänen katoamistaan julkisuudesta.

Kimin kadottua uudelleen Pohjois-Korean valtion virallinen media on taas joutunut selittelemään positiivisilla syillä johtajansa katoamista.

Aiemmin tällä viikolla Pohjois-Korean valtion virallinen media uutisoi, että Kim on tehnyt kovaa työtä 365 päivänä vuodesta. Hän ei ole ottanut lomaa edes juhlapyhiksi tai syntymäpäiviksi. Johtaja ei myöskään ole ehtinyt nukkumaan.

Pohjois-Korean valtion virallinen media ylisti myös johtajan rakkautta kansaansa kohtaan. Kimin johtajuustaidot ovat median mukaan niin erinomaiset, että edes maan kohtaamat ”ennennäkemättömät vaikeudet”, ”ankarat olosuhteet” ja ”ulkomaiden asettamat paineet” eivät ole horjuttaneet Pohjois-Korean johtajan auktoriteettia.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt