Vasemmistoliiton kansanedustaja Paavo Arhinmäki. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

”Timo Soinin hiljaisuus on niin kovaa, että korviin sattuu”

Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäen mielestä ulkoministeri Timo Soinin hiljaisuus on niin kovaa, että korviin tekee kipeää.

Paavo Arhinmäki jätti maanantaina kirjallisen kysymyksen Turkin hyökkäyksestä Syyrian kurdialueille Afrinin kaupunkiin.

Hän kysyy, jakaako Suomen hallitus mielestään edelleen samat demokraattiset arvot Turkin kanssa, ja miksi Suomen hallitus ei ota julkisesti kantaa Turkin aloittamaan, siviiliuhreja vaativaan hyökkäykseen toisen valtion alueelle.

– Vuosi sitten ulkoministeri (Timo) Soini (sin.) kävi Turkissa kehumassa, miten ”Suomi ja Turkki jakavat samat demokraattiset arvot.” Nyt Turkki on käynnistämässä täysimittaista sotaa kurdeja vastaan. Missä on ulkoministeri Soinin tai pääministeri (Juha) Sipilän (kesk.) kannanotot? Jakaako Suomi ja Turkki edelleen hallituksen mielestä samat demokraattiset arvot, Paavo Arhinmäki kysyy.

Hän toteaa, että vahvin voima kauhua kylvävää terroristiorganisaatio Daeshia (ISIS) vastaan Syyriassa ja Irakissa ovat olleet kurdit. Myös Suomi on ollut mukana kouluttamasta kurditaistelijoita Pohjois-Irakissa.

– Kurdijoukkojen kouluttaminen on ollut Suomelta oikea ratkaisu. Samaan aikaan NATO-maa Turkki on pommittanut kurdeja. Olen ottanut asian useasti eduskunnassa esille ja kysynyt asiasta ulkoministeri Timo Soinilta. Eipä ole paljon vastauksia tullut, Arhinmäki sanoo.

– Nyt, kun Turkki on aloittanut laajamittaisen hyökkäyksen kurdialueille, on ulkoministeri Soinin hiljaisuus niin kovaa, että korviin sattuu.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt