X
SULJE MAINOS
Timo Soini. LEHTIKUVA/RONI REKOMAA

Timo Soini USU:lle: PS:n puheenjohtajakisa huonoa kesäteatteria

Ex-puheenjohtajan mukaan naispuheenjohtajan valinta olisi perussuomalaisilta iso riski.

– Osa persumiehistä ajattelee varmasti, että ei tästä taida tulla mitään. On ihan selvää, että kokoomus hyötyy tästä asetelmasta, kun Petteri Orpo on siellä puheenjohtajana. Ei näitä sukupuolen perusteella äänestäviä paljon ole, mutta pienikin joukko riittää varmistamaan (kokoomuksen) voiton, Timo Soini sanoo Uutissuomalaiselle.

Hän sanoo olevansa varma Purran voitosta ja pitää puheenjohtajakisaa ”huonona kesäteatterina”.

Soini moittii haastattelussa ankarasti seuraajaansa, perussuomalaisten väistyvää puheenjohtajaa Jussi Halla-ahoa. Soinin mukaan Halla-ahon kantti petti, kun pääministerin paikka tai ainakin hallituspaikka alkoi siintää horisontissa.

– Heti, kun jätkä sai karttakepistä ensimmäisen kerran vähän näpeilleen, niin kapina loppui siihen paikkaan. Nyt hän menee nurkkaan viisastelemaan ja ampumaan pillillä palleroita. Hän ei ilmiselvästikään kestänyt puheenjohtajan painetta, Soini tykittää.

Soinin mielestä perussuomalaisten linja on ”radikaalisti huonompi” kuin kesällä 2017, jolloin keskusta ja kokoomus näyttivät Halla-aholle ovea.

– Puolue on nyt huomattavasti enemmän äärioikealla, Soini sanoo ja viittaa muun muassa perussuomalaisten liittoutumiseen äärioikeistolaisten puolueiden kanssa Euroopassa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt