Timo Soini: Tarvitsemme Natosta perinpohjaisen kansalaiskeskustelun

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Timo Soini (ps.) pitää Verkkouutisten Nato-gallupin tuloksia mielenkiintoisina.

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Timo Soini luonnehtii Verkkouutisten ja Nykypäivän Nato-gallupin kysymyksenasettelua ja tuloksia sanalla ”mielenkiintoinen”.

– Tämä on sikäli mielenkiintoista, että jos ylin valtiojohto eli merkittävät puolueet ottavat asiassa jonkun kannan, sillä on merkitystä, Soini kommentoi asiaa eduskunnassa Verkkouutisille.

Gallupissa kysymykseen ”Jos Suomen valtiojohto päätyisi Nato-jäsenyyden kannalle, niin olisitteko valmis tukemaan ratkaisua? ” vastasi myöntävästi 53 prosenttia suomalaisista. Kolmannes eli 34 prosenttia vastustaisi jäsenyyttä myös siinä tapauksessa, että valtiojohto sitä kannattaa.

TNS Gallup selvitti asiaa Verkkouutisten ja Nykypäivän pyynnöstä.

Soini korostaa, että gallupeista ei sinänsä pidä tehdä koskaan mitään erityisiä johtopäätöksiä, mutta asioista sen sijaan pitää.

– Tarvitsemme ennen pitkää tästä asiasta eli Natosta perinpohjaisen kansalaiskeskustelun, Soini arvioi.

Nato-optio säilytettävä

Soini ei suoraan tyrmää mahdollisuutta, että perussuomalaiset voisi harkita uudelleen Nato-kantaansa mahdollisissa hallitusneuvotteluissa.

– Jos Nato-kysymys tulee hallitusohjelmapöytään käsiteltäväksi, niin sitten se käsitellään. En sano tässä vaiheessa mitään muuta.

– Tällä hetkellä meillä on olemassa Nato-optio, ja sen haluan säilyttää. Kaikki muu täytyy ryhmän ja puolueen asianomaisissa elimissä päättää, Soini sanoo.

Verkkouutisten ja Nykypäivän gallupissa perussuomalaisten kannattajista suunnilleen yhtä suuri osa kannatti (45 prosenttia) ja vastusti (44 prosenttia) Suomen Nato-jäsenyyttä tilanteessa, jossa valtiojohto päätyisi jäsenyyden kannalle.

Lue myös: Verkkouutiset selvitti: Kansa valmis Natoon, jos valtiojohto niin haluaa

Lue myös: Sirén Verkkouutisten Nato-gallupista: Kansa odottaa poliitikoilta selkeitä kantoja

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt