Timo Soini pohti jatkoaan Ylellä: Ei tämä yhden miehen bändi ole

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini tekee keväällä päätöksen siitä, lähteekö hän tavoittelemaan jatkokautta puolueen puheenjohtajana.

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini kommentoi Ylen Ykkösaamussa Lännen Median tekemän kyselyn tuloksia, joiden mukaan alle puolet perussuomalaisten vaikuttajista kannattaa Soinia jatkokaudelle puolueen puheenjohtajaksi.

– Ei se ihmeelliseltä tunnu, pohjoiskorealaiset lukemat eivät ole kovin terveitä vuosikymmenestä toiseen, Soini vastaa kysymykseen tuntemuksistaan.

Kyselyyn vastasi 77 perussuomalaisten piirihallitusten jäsentä, 86 paikallisosaston tai jonkin muun puolueen alaisen järjestön puheenjohtajaa, 11 kansanedustajaa sekä 33 jossain muussa tehtävässä toimivaa perussuomalaista. Soini oli kyselyssä kuitenkin suosituin ehdokas tulevaksi puheenjohtajaksi 48 prosentin kannatuksellaan. Seuraavaksi suosituin oli Sampo Terho, joka sai 16,5 prosentin suosion.

– Katselin, että puolet oli vastannut. Sitten kun sitä virallista päätöstä tehdään, sen tekee puoluekokous, jossa päättämässä on paljon tavallista kenttää, Soini sanoo.

Hänen mukaansa puolueen on oltava valmis ottamaan uusi puheenjohtaja vastaan.

– Ei tämä mikään yhden miehen bändi ole. Tietysti orkesterin johtajana on tässä tullut aika monta sinfoniaa hoidettua ja aika hyvin on mennyt.

Soini kommentoi haastattelussa myös kohua niin kutsutuista Antti Lindtmanin listoista. Perjantaina selvisi, että SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman oli toimittanut eduskunnan puhemiehistölle puhujatoivelistoja. Niissä Lindtman suositteli puhemiehistölle, keille SDP:n kansanedustajille voisi kyselytunnilla jakaa puheenvuoroja. Soinin mukaan henkilölistat eivät kuulu demokratiaan.

– Hyvin ajattelematonta ja lyhytnäköistä toimintaa, koltiaismaista peliä. Sen varmaan jokainen huomaa, että tällainen loukkaa kansanedustajia, jotka listoille eivät päädy. En ole SDP:n asiantuntija, mutta aika näyttää, paraneeko lommo vai tuleeko ruostetta, Soini sanoo.

Timo Soini on johtanut perussuomalaisia liki 20 vuoden ajan. Hän kertoi haastattelussa päättävänsä ehdokkuudestaan puolueen puheenjohtajaksi jatkokaudelle ”kevään korvalla”.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt