Timo Soini opiskelijoille: ”Ei se Sailaskaan kaikesta kaikkea tiedä”

Perussuomalaisten puheenjohtaja kehottaa opiskelijoita käyttämään sananvapauttaan sekä puolustamaan erityisesti eri mieltä olevien oikeuksia. Hänen mukaansa tämän päivän sananvapausongelmat eivät liity aseisiin vaan arvoihin.

Perussuomalaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Soini kehottaa opiskelijoita käyttämään ja puolustamaan sananvapautta. Soinin mukaan mielipide ei voi olla väärä, vaan demokratiassa on kyse juuri siitä, että jokainen saa lausua kantansa. Sananvapautta ei hänen mielestä pidä pelätä. Hän kehottaa myös akateemisen vapauden rehottamiseen.

– Ei se Sailaskaan kaikesta kaikkea tiedä. Sanokaa se ääneen, käyttämällä sanomisen vapautta, Soini sanoi tiedotteen mukaan Suomen ylioppilaskuntien liiton liittokokouksessa.

Soinin mukaan uudet ikäluokat haastavat aina vanhempansa ja heidän totuutensa. Tämän päivän sananvapausongelmat eivät hänen mielestään liity aseisiin vaan arvoihin.

– Tässä ei saa olla veltto, eikä vettynyt. Ette voi alistua vain joka toisen ydinaseen vastustamiseen, niin kuin kylmän sodan aikaan nousevalle nuorisolle kävi.

Soini kritisoi myös opiskelijoiden puuttumista eläkeratkaisun neuvottelupöydästä, vaikka he ovatkin tulevaisuudessa maksajan roolissa.

– On helppo sopia eduista, jotka joku toinen maksaa ja kustantaa. Pistäkää vallanpitäjät lujille, raastakaa ja haastakaa. Se on teidän tehtävä, jotta emme jumiudu. Virheitä ei pidä pelätä, ne pitää korjata.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt