Verkkouutiset

Timo Soini: Naton etujen ja haittojen selvittäminen tarpeen

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Timo Soini (ps.) on valmis edistämään Nato-selvitystä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Timo Soini (ps.) kannattaa selvitystä Suomen Nato-jäsenyyden eduista ja haitoista.

– Kannatan kyllä, totta kai, Soini kommentoi asiaa Verkkouutisille.

– Kyllä tällainen selvitys tarvittaisiin, jos katsotaan turvallisuusympäristön muutosta riippumatta sitä, mihin johtopäätöksiin asiassa tullaan, Soini katsoo.

Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö (ps.) ehdotti viime viikolla Aamulehdessä Nato-selvitystä, joka tehtäisiin ulko- ja puolustusministeriöiden toimesta. Niinistön avaus ei yllättänyt puolueen puheenjohtajaa:

– Kyllä Jussilla ja minulla yhdet puheet on. Tällaisista asioista yleensä keskustellaan puolueen johdossa ja valiokuntien puheenjohtajien kesken, Soini toteaa.

Soini korostaa, että perussuomalaisten Nato-kanta ei ole muuttunut, mutta pitää kummallisena sitä, jos muuttuvassa maailmassa mitään ei saisi selvittää.

Soini lykkisi liikkeelle selvitystä

Soinin mielestä Nato-selvitys olisi tarpeen, koska suurlähettiläs Antti Sierlan taannoisesta selvityksestä on jo aikaa ja parlamentaarisen kontaktiryhmän parhaillaan viimeistelemä selvitys keskittyy lähinnä puolustusmäärärahoihin.

Puolustusministeri Carl Haglund (r.) toivoi STT:n haastattelussa esimerkiksi eduskunnan puolustus- ja ulkoasiainvaliokunnilta muodollista pyyntöä Nato-selvityksestä. Itse hän suhtautuu asiaan myönteisesti.

Soini on ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajana valmis edistämään Nato-selvitystä:

– Mielestäni tämä on paikallaan, mutta ulkoasiainvaliokunnan ja puolustusvaliokunnan puolesta pitää olla enemmistö, se pitää ensin varmistaa. Ei tätä voida valiokunnan puheenjohtajien päätöksillä ryhtyä selvittämään, Soini huomauttaa.

Laajempi kartoituskin käy

Soinin mielestä Nato-selvitystä voidaan laajentaa koskemaan myös EU:ta ja puolustusyhteistyötä laajemmin.

– Katsotaan, mihin on poliittinen enemmistö saatavissa, Soini puntaroi.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) ehti jo tyrmätä perussuomalaisten Niinistön Nato-selvityksen tarpeettomaksi, koska hallitus valmistelee jo katsausta turvallisuusyhteistyöstä.

Myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö on peräänkuuluttanut laajempaa kartoitusta Suomen yhteistyöstä niin Naton, EU:n kuin Ruotsinkin suuntaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)