X
SULJE MAINOS
Timo Soini. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Timo Soini löysi PS:n vaaleista hämmästyttävän asian

Ex-puheenjohtajan mukaan tulos oli sama kuin 2012 ehdokkailla lisättynä.

Perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Timo Soini palaa sivuillaan vielä kuntavaalien tulokseen. Hänen mukaansa hämmästyttävää oli, että PS:n ”tulos on jotakuinkin sama kuin vuonna 2012 ynnättynä 1500 ehdokkaan lisäyksellä ehdokasmäärässä”.

– Jokainen ehdokas tuo keskimäärin 30 uutta, varmaa ääntä. Kun 1 500 kertoo kolmellakymmenellä saa 45 000. Se on karkeasti sama määrä, jonka perussuomalaiset saivat nyt lisää ääniä vuoden 2012 vaaleihin verrattuna, Timo Soini kirjoittaa.

– Puoluekannatus oli vuoden 2012 tasoa ja lisäpontta tuli onnistuneesta ehdokashankinnasta. Se oli ratkaiseva nalli.

Soini ihmettelee myös perussuomalaisten pääkaupunkiseudun tuloksia. Vaikka Jussi Halla-aho sai Helsingissä noin 20 000 ääntä, sai puolue Helsingissä ja Vantaalla vain yhden paikan enemmän kuin vuonna 2012. Espoossa, jossa Soini ei ollut ehdokkaana, PS hävisi kaksi paikkaa.

– Vakavin asia on se, että kokoomuksella on nyt mahdollisuus ryöstää itselleen opposition henkinen johtajuus. Sen haastamiseen ei riitä maahanmuuttopöpinä ja laimea EU-kriittisyys.

– Puolueen pitää tähdätä pääministeripuolueeksi ja puheenjohtajan pääministeriksi. Perussuomalaisten äänestäjät jäävät sohvalle, jos tiedossa ei ole kunnon bileitä ja mahdollisuutta päästä valtaan.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt