Timo Soini. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Timo Soinin kabinettipäällikkö aloitti suurlähettiläänä Dublinissa

Ulkoasianneuvos Raili Lahnalampi esitti eilen valtakirjansa Irlannin presidentille.

Ulkoministeri Timo Soinin (sin.) kabinettipäällikkönä viime vaalikaudella työskennellyt ulkoasiainneuvos Raili Lahnalampi on aloittanut Suomen suurlähettiläänä Dublinissa.

Raili Lahnalampi jakoi eilen Twitterissä kuvan itsestään Irlannin presidentin Michael D. Higginsin kanssa. Lahnalampi kertoi esittäneensä presidentille valtakirjansa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö määräsi 12. huhtikuuta Lahnalammen Dublinissa sijaitsevan suurlähetystön päälliköksi 10. kesäkuuta lukien.

Lahnalammen nimitys tapahtui kaksi päivää ennen eduskuntavaaleja. Ilta-Sanomat uutisoi maaliskuussa, että Soinin ajama nimitys olisi kaatunut Juha Sipilän (kesk.) hallituksen yllätyseroon.

Lahnalampi on toiminut useissa kansainvälisen tason tehtävissä ja hänellä on laaja ulko- ja turvallisuuspoliittinen osaaminen.

Lahnalampi tuli ulkoministeriöön vuonna 1986 KAVAKU-kurssin kautta ja toimi ministeriön tehtävissä yli 15 vuotta muun muassa YK:ssa, OECD:ssä ja Tansaniassa. Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan valiokuntaneuvoksena hän toimi yli kymmenen vuotta ja ulkoministeri Soinin kabinettipäällikkönä kesäkuusta 2015 lähtien nimitykseensä asti.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt