Timo Soini haluaa Suomeen perustuslakituomioistuimen

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) kertoi kannastaan sen jälkeen, kun oikeuskansleri sunnuntaina toi ilmi, että hänen näkemyksiään on sivuutettu hallituksen lainvalmistelussa. Soini ei kuitenkaan kommentoi oikeuskanslerin väitteitä.

– Edellisen hallituksen esitys sote-ratkaisuksi kaatui edellisen eduskunnan perustuslakivaliokunnassa perustuslaillisiin ongelmiin alkukeväästä 2015. Esitin tuolloin perustuslakituomioistuimen perustamista. Olen edelleen samaa mieltä, toteaa tiedotteessaan perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini.

Soini antaa kommenttinsa sen jälkeen, kun oikeuskansleri Jaakko Jonkka toi sunnuntain ilmi, että hänen näkemyksiään on sivuutettu hallituksen lainvalmistelussa. Uutisen jälkeen julkisuudessa on arvioitu, että perustuslakituomioistuin voisi olla Suomessa tarpeellinen toimielin.

– Totesin tuolloin, että aika on ajanut nykyisen käytännön ohi, jossa perustuslakivaliokunta määrittelee eri esitysten ja asioiden perustuslainmukaisuuden. Suomi tarvitsee erillisen perustuslakituomioistuimen, joka ei ole riippuvainen kulloisestakin eduskunnan kokoonpanosta ja jolla on kunnolla aikaa perehtyä käsiteltäviin asioihin. Poliittiset päätökset kuuluvat aina poliitikoille, Soini sanoo.

Kanta on hänen mukaansa perussuomalaisten pitkän linjan mukainen.

– Tämä esitykseni on myös keväältä 2015 laajasti dokumentoitu. Totesin jo silloin, että yhteiskunnassa on uskallettava uudistaa rakenteita, hän sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt