Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Timo Heinonen: Tällä menolla työttömyys pahenee läpi talven

Kokoomusedustaja ottaa kantaa pääministerin yrityselämää koskeviin kommentteihin.

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen nostaa Twitter-tilillään esiin Iltalehdessä julkaistun artikkelin, jossa käydään läpi pääministeri Sanna Marinin (sd.) lausumia kommentteja sekä niistä syntynyttä keskustelua.

– Viikonlopun Iltalehdessä iso juttu miten pääministeri Sanna Marinin asenne suomalaisia yrittäjiä ja yrityksiä kohtaan aiheuttaa ihmetystä ja hämmennystä. Tällä menolla maamme työttömyys pahenee läpi talven, Heinonen kirjoittaa.

– Nyt tarvittaisiin ymmärrystä miten työpaikkoja saataisiin pelastettua, Heinonen kirjoittaa tviitissään, jossa on kuva Iltalehdessä julkaistusta jutusta, joka otsikko on ”Sanasota Marinin yrityselämäpuheista”.

Jutun otsikossa kuvattu väittely alkoi Sanna Marinin alunperin Talouselämän haastattelussa lausumista kommenteista, jotka liittyivät yritysten yhteiskuntavastuuseen.

– Elinkeinoelämän viesti on vuosia ollut, että sääntelyä voidaan keventää, koska yritykset haluavat kantaa vastuun toiminnastaan. Nyt punnitaan, löytyykö yhteiskuntavastuuta vai eikö sitä löydy. Minusta näyttää, että vahvalle hyvinvointivaltiolle ja julkiselle sektorille on tarvetta tulevaisuudessakin, Marin sanoi Talouselämän haastattelussa.

– Emme voi valitettavasti luottaa, että yritykset huolehtivat ihmisistä ja ympäristöstä, Marin totesi.

Verkkouutiset uutisoi eilen myös kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpon sekä Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemen kannanotoista Marinin kommentteihin.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt