Timo Heinonen. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Timo Heinonen: Lopulta Suomeen tuodaan kaikki

Kansanedustaja uskoo keskustan taipuvan vihreille.

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen on huolissaan Sanna Marinin (sd.) hallituksen toimista liittyen Syyrian al-Holin leiriin.

– Uskon, että keskusta taipuu vielä vihreiden edessä ja päätös myös aikuisten palautuslennoista syntyy alkuviikosta. Siinä varmasti mennään lopulta kuitenkin virkamiesten selän taakse. Tämä tarkoittanee sitä, että päätös siirretään aikuisten kohdalla virkamiesten yksilöllisen harkinnan varaan. Lopulta näin Suomeen tuodaan pikku hiljaa kaikki naiset, Heinonen sanoo tiedotteessaan.

Keskusta on tähän asti ollut opposition kanssa samaa mieltä siitä, että Suomeen voidaan tuoda vain pienimpiä lapsia. Heinonen sanoo, että aikuisia naisia ja miehiä ei pidä viranomaisten avulla tuoda Suomeen.

– Tämä on turvallisuuden kannalta varmasti ainoa järkevä ratkaisu. Suojelupoliisin arviot aikuisista ovat sellaisia, että ne eivät tue missään määrin aikuisten palautuksia Suomeen. On todettu, että olisi myös lasten etu erottaa heidät näistä äideistään, Heinonen sanoo.

Suojelupoliisi on arvioinut, että al-Holin leiriltä palaavat naiset toden­näköisesti jatkavat terroristista toimintaansa Suomessa.

– Jos Marinin hallitus tekee aikuisten Suomeen tuomisesta nyt kuitenkin keskustan tuella päätöksen tavalla tai toisella, sysäten yksilökohtaisen arvioinnin vaikka sitten lopulta kuitenkin virkamiesten harteille, niin heidän pitää kantaa mahdollisista seurauksista myös täysi vastuu. Itse en tällaista vastuuta korkeasta ja todennäköisestä uhkasta olisi valmis ottamaan, Heinonen sanoo.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt