Timo Heinonen. LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA

Timo Heinonen: Maaseudulla asumisesta tehdään yhä vaikeampaa

Kokoomusedustajan mukaan hallituksen politiikka iskee kovimmin tavallisten ahkerien suomalaisten arkeen.

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen on huolissaan Antti Rinteen (sd.) hallituksen toimista, joilla hänen mukaansa tehdään maaseudulla ja seutukaupungeissa asuminen entistä vaikeammaksi. Heinosen mukaan SDP:n ja keskustan johdolla tehtävä politiikka ajaa haja-asutusalueita ja pienempiä kaupunkeja ahdinkoon.

– Bensan ja dieselin hintaa Rinteen hallitus korottaa ensi vuonna suoraan noin 6,5 sentillä ja lisäksi parafiinisen dieselöljyn tuki tulee nostamaan puhtaimpien polttoaineiden hintoja vielä lisää. Tämä on iso lasku heille joiden on pitkien etäisyyksien maassa välttämättömyys käyttää omaa autoa, hän sanoo tiedotteessaan.

Heinosen mukaan julkinen liikenne vähenee tämänkin seurauksena koko ajan ja keskittyy vain suurimpiin kaupunkeihin. Samaan aikaan hallitus on hänen mukaansa laittanut nuorille kuljettajille tarkoitettujen kevytautojen käyttöönsaamisen jäihin, vaikka pienet EU:n vaatimat korjaukset olisi voitu tehdä viikoissa mikäli tahtoa olisi ollut.

– Tämä oli juuri sellainen uudistus mikä tehtiin nimenomaan tänne maaseudulle ja seutukaupunkeihin, missä julkinen liikenne on heikkoa ja nuoret tarvitsisivat kevytautoja mennäkseen lukioon tai ammattikouluun tai harrastuksiin lähimpään taajamaan tai kaupunkiin. Ihmettelen, että keskusta antoi tässä periksi.

Heinonen muistuttaa, että polttoaineveron korotus nostaa myös kuljetuskustannuksia.

– Tämä näkyy lopulta palveluiden ja myös tuotteiden kuten ruuan hinnassa. Ja senkin sitten maksaa kaikki kauppalaskuissaan.

Myös monien perheiden käteen tuleva palkka pienenee Heinosen mukaan ensi vuonna, kun Rinteen hallitus antaa työnverotuksen kääntyä jälleen nousuun.

– Olisi tärkeä mieluummin etsiä keinoja miten kaupunkien lähiympäristötkin voitaisiin pitää elinvoimaisina. Nyt Rinteen hallituksen politiikka iskee kovimmin juuri tavallisten ahkerien suomalaisten arkeen.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt