Timo Heinonen vauhdittaisi autokannan uusiutumista autoveron poistolla. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Timo Heinonen: Autoilun oltava jatkossakin mahdollista kaikille

Kokoomusedustaja vauhdittaisi teiden kunnossapitoa ja poistaisi autoveron ensi vaalikaudella.

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen on huolissaan yksityisautoilun ympärillä käytävästä keskustelusta. Heinosen mukaan oman auton käytön tulee olla mahdollista jatkossakin.

– Tuntuu, että osalta unohtuvat maamme erityispiirteet. Täällä henkilöauto on monelle välttämättömyys ja siksi autoilun pitää jatkossakin olla mahdollista kaikille, Timo Heinonen toteaa tiedotteessaan.

Heinosen mukaan liikenteen kokonaisverotuksen tulee tulevaisuudessakin olla sellainen, että oman auton käyttö myös pidemmillä työ- ja muilla matkoilla on mahdollista.

Liikenteeltä kerätään jo nyt 7-8 miljardia vuositasolla erilaisina veroina ja tästäkään ei hänen mukaansa näytä riittävän riittävästi tiestön kunnon takaamiseen.

– Liikenteen nykyisistä verotuotoista pitää löytyä ensi vaalikaudella tämän kauden tapaan rahaa tiestön korjausvelan pienentämiseen. Tarvitaan yhteistä tahtotilaa laittaa tiet kuntoon ja pitää niistä myös huolta talvisin ja kesäisin.

Kansanedustajan mukaan oikea keino liikenteen päästöjen vähentämiseen on autokannan uudistaminen. Parhaiten se onnistuisi Heinosen mukaan autoveron poistolla.

– Liikenteen tulee vastata totta kai myös osaltaan päästöjen vähentämiseen. Se ei onnistu SDP:n esittämällä kieltolinjalla vaan kannustimilla. Tässä tehokkain keino on poistaa autovero ja saada näin Euroopan vanhimmaksi pian nouseva autokantamme uusiutumaan vähäpäästöiseksi ja lopulta päästöttömiksi ja myös turvallisemmiksi, Heinonen toteaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt