X
SULJE MAINOS
Timo Harakka. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Timo Harakka Ylellä: Porrastus työttömyysturvaan selvitettävä

Työministerin mukaan hallitus saavuttaa työllisyystavoitteensa.

Työministeri Timo Harakka (sd.) ei torju Ylen Ykkösaamussa työttömyysturvan porrastusta. Hänen mukaansa asia on selvitettävä työllisyystoimia pohtivassa kolmikantaisissa työryhmässä.

– Porrastaminen pitää selvittää, koska meillä on vahvoja mielipiteitä puolesta ja vastaan, ministeri toteaa.

Suomen Kuvalehden teettämän kyselyn mukaan yli puolet kansasta hyväksyy työttömyyspäivärahan porrastamisen siten, että summa on alussa nykyistä suurempi ja pienenee työttömyyden pitkittyessä. Tämä on käytäntö esimerkiksi Ruotsissa ja Tanskassa.

Harakan mukaan mahdollinen porrastus ei saa tarkoittaa leikkausta kokonaistukeen.

– Sosiaaliturvan ja työttömyysturvan leikkaukset ovat lähtökohtaisesti sellaisia asioita, joita tämä hallitus ei käytä työkaluina työllisyysasteen nostamiseen, ministeri sanoo.

– Jos puhutaan saman rahamäärän jakamisesta, on se ehdottomasti sellainen asia, jonka olen omasta aloitteestani esittänyt, että se pitää käsitellä palkkatukea ja etuuksia käsittelevässä työryhmässä.

Hallitus tavoittelee 75 prosentin työllisyyttä ja työllisten määrän vahvistumista vähintään 60 000 henkilöllä vuoden 2023 loppuun mennessä. Työttömyysturvan porrastusta on tarjottu yhdeksi keinoksi.

Hallitus odottaa kolmikantaisilta työryhmiltä työllisyystoimia tammikuussa. Työministeri uskoo, että hallituksen asettama työllisyystavoite toteutuu heikentyneistä talousnäkymistä huolimatta.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt