Timo Harakka. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Timo Harakka suuttui ex-ministerille – ”Ylimielistä”

Osmo Soininvaara varoittaa vihreitä sinipunaniskarintamasta.

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.) tuohtui lauantaina vihreiden konkaripoliitikko Osmo Soininvaaran twiitistä. Ministeri luonnehti Soininvaaran maailmankuvaa ”ylimieliseksi”.

Kokoomuksen pormestariehdokkaan Kirsi Pihan luopumusilmoitusta kommentoinut Soininvaara pelkäsi viestissään Helsinkiin syntyvän SDP:n, kokoomuksen ja perussuomalaisten muodostaman ”sinipunaniskarintaman”.

Soininvaara on vihreiden entinen pitkäaikainen kansanedustaja ja ministeri. Puolueen puheenjohtajana Soininvaara toimi 2001-2005. Hän vaikuttaa yhä Helsingin kunnallispolitiikassa.

– Kun kuulin, että Kirsi Piha luopuu ehdokkuudesta, oli sekunnin ajan iloinen vihreiden vaalivoitosta, mutta sen jälkeen kauhuissani. Voitamme varmaankin vaalit, mutta voimma hävitä Helsingin mahdolliselle sinipunaniskarintamalle. (pers+kok+sdp), Soininvaara kirjoitti lauantai-iltana.

Harakka ei Soininvaaran analyysiä niellyt.

– Kaikella ystävyydellä, Osmo: viestisi ei kerro hyvää ihmiskuvastasi, toisten kunnioituksesta ja yhteistyöstä. Uskon että muut vihreät eivät jaa näin ylimielistä maailmankuvaa.

– Yhtään ääntä ei ole vielä jaettu, kaikilla meillä ehdokkailla syytä nöyryyteen, Harakka arvosteli.

Soininvaaran mukaan Harakka ylitulkitsi viestin sisältöä. Kokoomuksen ja SDP:n yhteistyöllä on pääkaupungissa pitkät perinteet, hän kirjoitti.

– Ylitulkitsit viestiäni. En väitä, että tällaista liittosopimusta olisi, vaan että vihreät tulevat häviämään monia äänestyksiä noiden kolmen puolueen muodostamalle enemmistölle. Kokoomuksen ja demarien akselilla on Helsingissä pitkät perinteet, Soininvaara vastasi ministerille.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt