SDP:n kansanedustaja Mika Kari on nousemassa tiedusteluvaliokunnan puheenjohtajaksi. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Tiedusteluvaliokunnan johtoon nouseva Mika Kari vietti hääpäiväänsä Tehtaankadulla

Kansanedustaja on julkaissut sosiaalisessa mediassa kuvan itsestään ja vaimostaan Venäjän suurlähetystön edustalla.

SDP:n eduskuntaryhmä päätti tänään keskiviikkona esittää kansanedustaja Mika Karia (sd.) eduskunnan tiedusteluvalvontavaliokunnan puheenjohtajaksi.

Tiedusteluvaliokunnan vaali toimitetaan eduskunnan täysistunnossa ensi viikon keskiviikkona 26. kesäkuuta.

Viikko sitten Kari kertoi Facebook-päivityksessään viettäneensä 20-vuotishääpäiväänsä vaimonsa kanssa Tehtaankadulla, kun Venäjän suurlähetystö vietti kansallisuuspäivää. Karin päivitys on lähtenyt leviämään sosiaalisessa mediassa sen jälkeen, kun tieto hänen valinnastaan tiedusteluvaliokunnan johtoon tuli julki.

”Tehtaankadulla” on perinteisesti viitattu Neuvostoliiton vaikutusvaltaan Suomen politiikassa. Käyminen Tehtaankadulla tarkoitti kylmän sodan aikana käymistä Neuvostoliiton suurlähetystössä. Samoissa tiloissa toimii nykyisin Venäjän suurlähetystö.

Tietosuojavaltuutettu on tarkastanut tiedusteluvaliokuntaan hakeneiden kansanedustajien tiedot suojelupoliisin toiminnallisesta tietojärjestelmästä. Saatu selvitys ei kuitenkaan sido eduskunnan päätöksentekoa valiokunnan kokoonpanosta. Rekisteriselvityksen tulokset on leimattu salaisiksi.

Alun perin supon oli tarkoitus tehdä laajat turvallisuusselvitykset tiedusteluvaliokuntaan valittavista kansanedustajista, mutta SDP ja vasemmistoliitto asettuivat menettelyä vastaan. Myös perustuslakiasiantuntijat näkivät ongelmallisena sen, että vaaleilla valituille kansanedustajille asetettaisiin kelpoisuusvaatimuksia.

Mika Kari edusti SDP:tä tiedustelulakien parlamentaarisessa seurantaryhmässä viime vaalikaudella. Hän toimi myös sotilastiedustelulaista mietinnön laatineen puolustusvaliokunnan varapuheenjohtajana ja siviilitiedustelulaista mietinnön laatineen hallintovaliokunnan jäsenenä.

Vietämme tänään 20-vuotishääpäivää. ❤️❤️Pienimuotoisen häämatkan teimme ”ulkomaille” Tehtaankadulle, kun Venäjän…

Posted by Mika Kari on Wednesday, June 12, 2019

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt