X
SULJE MAINOS
Päätös tehosteannoksista voi tulla jo ensi viikolla. / LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

THL:n ylilääkäri MTV:lle: Kolmannet rokotukset alkuun jo tänä vuonna

Joulukuussa tehosteannoksia annetaan mahdollisesti myös 50–60-vuotiaille.

THL:n ylilääkäri Hanna Nohynekin mukaan alle 60-vuotiaiden tehosterokotukset voitaisiin aloittaa jo loppuvuoden aikana.

Kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä KRAR käsittelee asiaa 1. joulukuuta pidettävässä kokouksessa. MTV:n mukaan THL antaa KRAR:n lausunnon pohjalta oman esityksensä sosiaali- ja terveysministeriölle.

Kolmatta rokotuskierrosta on pidetty tärkeänä, sillä suojavaikutuksen on arvioitu hiipuvan noin 3–6 kuukautta toisen annoksen jälkeen. Mahdollisista läpäisyinfektioista huolimatta suoja vakavaa taudinkuvaa vastaan pysyy tehokkaana pidempään.

THL suosittelee tällä hetkellä kolmatta rokoteannosta yli 60-vuotiaille ja tietyille riskiryhmille. Edellisestä annoksesta on oltava vähintään kuusi kuukautta.

Hanna Nohynekin mukaan Suomessa on noin 2,6 miljoonaa koronarokoteannosta jaettavana vuoden loppuun mennessä. Tehosteannosten jakelua laajennettaisiin todennäköisesti iän mukaan, eli seuraavana olisivat 50–60-vuotiaat.

– Heitä, joille kolmatta annosta jo nyt suositellaan, on yhteensä noin kaksi miljoonaa ihmistä. Kun lisäksi rokotetaan rokottamattomia, ei siitä hirveästi jää annoksia yli. Sen verran niitä tietysti jää yli, että on mahdollista aloittaa myös alle 60-vuotiaiden rokottaminen kolmansilla annoksilla, jos se katsotaan tarpeelliseksi, Nohynek toteaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt