THL:n koronakartalta voi nyt seurata myös kuolleisuustietoja. / THL

THL:n uusi koronakaavio: Raju ero kevään ja syksyn välillä

Valtaosa virukseen liittyvistä kuolemista on toistaiseksi tapahtunut maalis−toukokuussa.

THL julkaisee päivittäin päivittyvällä koronakartallaan nyt uusia tietoja: ikäryhmittäiset ja päiväkohtaiset kuolleisuustiedot sekä uusien tapausten jakautumisen eri päiville.

THL:n koronakartalle on koottu tiedot laboratoriovarmistetuista koronavirustapauksista (COVID-19) Suomessa.

Päiväkohtaista kuolleisuutta kuvaava kaavio näyttää, miten suuri ero kuolleisuusluvuissa on kevään ja syksyn välillä. Keväällä maaliskuun puolivälin ja toukokuun puolivälin välillä kuolemantapauksia oli päivittäin ja pahimpina päivinä yli kymmenen. Kesä oli selvästi rauhallisinta aikaa, mutta lukemat eivät syksylläkään ole nousseet lähellekään kevään tasoa epidemian toisesta aallosta huolimatta.

Pahin yksittäinen päivä koronakuolemien osalta oli huhtikuun 20. päivä, jolloin koronaan liittyviä kuolemantapauksia todettiin 19. Lokakuun aikana viisi henkilöä on THL:n tietojen mukaan kuollut koronavirukseen.

Tartuntatautirekisterin koronavirustapausten kuolintiedot saadaan THL:n mukaan Väestötietojärjestelmästä. Kuoleman kirjautumisessa Väestötietojärjestelmään on keskimäärin kahden viikon viive.

Ilmaantuvuus paisui − THL muutti karttaansa

Sivuston päivityksen yhteydessä THL on päivittänyt myös kuvansa Suomen kartasta, joka kuvaa koronaviruksen ilmaantuvuutta eri sairaanhoitopiireissä. Alueet on kuvattu eri sinisen sävyin: mitä tummempi alue, sen korkeampi koronailmaantuvuus.

Aiemmin tumminta aluetta olivat sairaanhoitopiirit, joissa koronavirustartuntoja esiintyi yli 30 henkilöllä 100 000 asukasta kohden kahden viikon aikana. Uudessa kartassa tumminta aluetta ovat yli 100:n ilmaantuvuuden sairaanhoitopiirit.

Kun aiemmin tumminta aluetta olisivat keskiviikon lukemien perusteella olleet Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS (85,7), Varsinais-Suomi (33,9), Keski-Suomi (73,5) ja Vaasa (295), niin nyt pahimmassa luokassa on ainoastaan Vaasa.

Kun Vaasan sairaanhoitopiirin koronailmaantuvuus paisui nopeasti kolmenumeroisiin lukuihin, THL:n kartta meni hetkeksi sekaisin, ja alue näkyi kartassa valkoisena.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt