X
SULJE MAINOS
Sairaalahoidon tarpeen arvioidaan pysyvän korkealla tasolla koko talven. / LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

THL:n Mika Salminen HS:lle: Tartuntamäärät eivät lähde laskuun

Koronavirukselle altista väestöä on edelleen runsaasti.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n terveysturvallisuusosaston johtaja Mika Salminen arvioi koronatartuntojen määrän pysyvän korkealla tasolla koko talvikauden ajan.

Tapausmäärien kasvu on hieman taittunut viime viikkoina. Asiantuntijoiden mukaan Suomen tilanne on esimerkiksi Baltian maita parempi korkeamman rokotuskattavuuden vuoksi.

– Ei ole realistista ajatella, että tartuntamäärät lähtisivät pysyvään laskuun. Ne pysyvät keskimäärin samalla tasolla tai kasvavat talvea kohti, koska meillä on vielä runsaasti koronavirustartunnalle altista väestöä, Mika Salminen sanoo Helsingin Sanomille.

Virus on levinnyt erityisesti rokottamattomien joukossa. Koko Suomen ilmaantuvuusluku 100 000 asukasta kohden on 137, mutta rokottamattomassa väestössä noin 700. Tähän mennessä 77,2 prosenttia yli 12-vuotiaista suomalaisista on saanut täyden rokotussuojan.

Sairaalahoidossa oli maanantaina 215 koronapotilasta, joista 34 oli tehohoidossa.

– Valitettavasti meidän täytyy myöntää, että ainakin suurin piirtein tällä kuormituksen tasolla tulemme menemään todennäköisesti läpi talven, ellei rokotekattavuus nouse merkittävästi korkeammaksi, Salminen toteaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt