Markku Tervahauta. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

THL:n johtaja HS:lle: Maskeista voidaan linjata alueellisesti

Markku Tervahaudan mukaan mahdolliselle suositukselle olisi hyvä saada hallituksen tuki.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) pääjohtaja Markku Tervahaudan mukaan on mahdollista, että maskien käytöstä linjataan alueellisesti.

THL on ilmoittanut tällä viikolla pohtivansa maskisuosituksen tiukentamista.

– Keväällä linjaukset ja operatiiviset siirtyivät valtioneuvoston tasolle. Nyt me emme enää ole siinä tilanteessa, vaan yritämme tulla juttuun tartuntatautilain nojalla ja muun tavanomaisen lainsäädännön keinoin. Lisäksi voi tulla alueellisia ratkaisuja, Tervahauta sanoo HS:lle.

Tervahaudan mukaan hallituksen julkinen tuki mahdolliselle suositukselle parantaisi maskisuosituksen uskottavuutta. THL ei vielä ole kertonut, kuinka yksityiskohtainen suosituksesta tulee.

Sisältö tulee THL-johtajan mukaan olemaan sellainen, että paikalliset viranomaiset voivat suosituksen pohjalta esimerkiksi Rovamiemellä tai Helsingissä pohtia, mikä tilanne on ja tarkentaa ohjeistusta.

Viruksen leviämisen osalta huolta THL:n pääjohtaja kantaa matkustelusta. Joissain tapauksissa omaehtoista karanteenia ei ole noudatettu joko tietämättömyyden tai puhtaasti välinpitämöttömyyden vuoksi.

Ihmisten on Tervahaudan mukaan myös vaikea tietää, mikä ajantasainen tilanne matkakohteessa on.

– Riskit lisääntyvät, että jostakin lähdetään tuomaan virusta tänne samaan tapaan kuin kevättalvella tapahtui, hän sanoo.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt