X
SULJE MAINOS
Suomen entisen koronapäällikön esitys herätti huomiota. Twitter

THL:n ex-asiantuntija: ”Voisiko joitain kouluja uhrata tieteen alttarille?”

Jussi Saneen mielestä musta tuntuu -puheiden sijaan tarvittaisiin käytännön epidemiatietoa.

Maailman terveysjärjestö WHO:n terveysturvallisuusasiantuntija Jussi Sane osallistui koronakeskusteluun keskiviikkona twitterissä.

– Ainakin UK, muut Pohjoismaat, Viro, Hollanti (osin) lähtevät kouluvuoteen ilman (maskin kuva). Vastuutonta, valistunutta?, Jussi Sane kirjoitti.

– Suomessa eri tie, sama tietopohja. Voisko joitain kouluja uhrata tieteen alttarille verrokkeina ja aikuisten oikeasti selvittää mikä intervention teho on? Mutuilun sijaan, Sane jatkoi.

Jussi Sane toimi ennen nykyisiä tehtäviään Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen johtavana asiantuntijana. Koronapandemian alkuaikoina hän oli THL:n terveysturvallisuusosaston koronatilanneryhmä. Hän on infektioepidemiologian dosentti.

Twitterissä pääosin on kauhistuttu ehdotuksen epäeettisyyttä. Twiittiä on arveltu jopa pilaksi.

– ”Koulu” ei COVIDiin voi sairastua. Sane siis ehdottaa joidenkin koulujen lasten, henkilökunnan ja heidän lähipiirinsä uhraamista tieteen alttarille maskittomina verrokkeina. Jotain rajaa näille epidemiologien aivo——lle, tai menee vielä maine koko tutkijayhteisöltä, professori Tuuli Lappalainen twiittaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt