X
SULJE MAINOS
Linja-automatkustajia Helsingissä. / LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

THL:ltä nyt vahva maskisuositus kaikille

Ylilääkärin mukaan myös rokotettujen kannattaa käyttää maskia.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL suosittelee vahvasti, että sekä rokottamattomat että rokotetut käyttäisivät kasvomaskia erityisesti ruuhkaisissa sisätiloissa.

Päivitettyä suositusta perustellaan heikentyneellä epidemiatilanteella. Se koskee 12 vuotta täyttäneitä.

Kasvomaskia on THL:n mukaan hyvä käyttää tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa ja joissa tartuntariski saattaa olla suuri. Tartuntariski on suurempi sisätiloissa kuin ulkona.

Erityisesti ihmiset, joilla ei ole rokotusten tai sairastetun taudin tuomaa suojaa, ovat alttiita tartunnalle. Heidän riskinsä tartunnan ja vakavan tautimuodon saamiselle on moninkertainen rokotettuihin verrattuna.

– Koronarokotus ei täysin poista tartunnan saamisen ja tartuttamisen riskiä. Virusta on tällä hetkellä paljon liikkeellä, joten myös rokotettujen kannattaa käyttää maskia, THL:n ylilääkäri Otto Helve toteaa tiedotteessa.

Alueelliset viranomaiset voivat antaa omaa aluettaan koskevia maskisuosituksia, jotka perustuvat paikalliseen epidemiatilanteeseen. Lisäksi erilaisten tilaisuuksien järjestäjät voivat antaa omia maskisuosituksiaan, jotka koskevat heidän omia tilojaan.

Suositus ei koske sosiaali- ja terveydenhuollon, opetuksen tai varhaiskasvatuksen toimialoja eikä työyhteisöjä, joita varten on erilliset suositukset. Jokaisella on oikeus päättää omasta maskinkäytöstään, elleivät laki tai esimerkiksi työturvallisuusmääräykset velvoita muuhun.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt