Verkkouutiset

Teuvo Hakkarainen: Tuulivoimabisnekseen on pesiytynyt rikollisuutta

Kansanedustajan mukaan "lahjusten" määrät kertovat valtion holtittomasta rahanjaosta tuulivoimayhtiöille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen (ps.) jättämässä kirjallisessa kysymyksessä tuulivoiman tukemisesta katsotaan, että sähkön tuottaminen tuulivoimalla ei ole taloudellisesti kannattavaa ja se on valtiontaloudelle vahingollista toimintaa.

”Yhtään tuulivoimalaa ei olisi edes rakennettu, jollei tuulivoimatukea olisi käytössä. Tuulivoima on tällä hetkellä kaikkein kannattamattomin energian tuotantomuoto, eikä se suinkaan ole johtanut saasteettomampaan energiantuotantoon”, kysymyksessä todetaan.

Teuvo Hakkarainen viittaa Ylen MOT-ohjelmaan 24.11.2014, jossa kerrottiin tuulivoimayhtiöiden tarjoamista lahjuksista. Kaavasta valittaneille henkilöille tarjottiin 20 000 euroa ja alueen kolmelle kylälle 350 000 euron lahjusta.

”Tämä kertoo siitä, että tuulivoimabisnekseen on pesiytynyt suoranaisesti rikolliseksi luokiteltuja toimintatapoja ja korruptiota. Esitetyt lahjusten määrät kertovat, kuinka holtitonta rahanjako tuulivoimayhtiöille valtion toimesta on”, Teuvo Hakkarainen toteaa.

Hänen varsinainen kysymyksensä on ”onko perusteltua lakkauttaa nykyinen tuulivoiman syöttötariffijärjestelmä sen aiheuttaessa pelkkää taloudellista vahinkoa, onko mahdollista muuttaa lakia siten, että suunnittelutarveratkaisulla ei voida ohittaa kunnan ottamaa kantaa tuulivoimaloista päätettäessä ja onko hallitus tietoinen viime aikoina esiin tulleista tuulivoimaloiden aiheuttamista erittäin vakavista terveyshaitoista”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)