Verkkouutiset

Teuvo Hakkarainen kysyy nigerialaisnaisten prostituutiosta

Kansanedustaja jätti kirjallisen kysymyksen nigerialaisnaisten turvapaikkajärjestelmän väärinkäytöstä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen kysyy kirjallisessa kysymyksessään ministeriltä, mihin toimiin hän aikoo ryhtyä, että ”nigerialaisnaisten turvapaikkajärjestelmän väärinkäyttö voidaan estää tulevaisuudessa”.

Teuvo Hakkarainen viittaa Ylen A-studion juttuun 2.6.2014. Siinä turvapaikkaviranomaiset ja poliisi ilmaisivat huolensa ilmiöstä, jossa suomalaista turvapaikkajärjestelmää testataan.

”Haastateltavien mielestä tilanne on vakava. Joutsenon vastaanottokeskuksen johtajan Jari Kähkösen mukaan ei ole poissuljettua, että turvapaikkaa hakevat nigerialaisnaiset käyttäisivät järjestelmää väärin ”saadakseen jalansijaa prostituutiolle”. Jari Kähkönen totesi ohjelmassa, että osa naisista tuntee toisensa jo entuudestaan ja osalla olisi yhteyksiä Eurooppaan. Naisten kertomukset ovat pitkälti samanlaisia.

Myös poliisilla on kokemuksia ilmiöstä. Samassa ohjelmassa esiintynyt rikosylikonstaapeli Kenneth Eriksson kertoi, että poliisi on törmännyt prostituoituihin, joilla on turvapaikkastatuksella saatu oleskelulupa”, Hakkaraisen kysymyksessä todetaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)