Teuvo Hakkarainen kysyy nigerialaisnaisten prostituutiosta

Kansanedustaja jätti kirjallisen kysymyksen nigerialaisnaisten turvapaikkajärjestelmän väärinkäytöstä.

Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen kysyy kirjallisessa kysymyksessään ministeriltä, mihin toimiin hän aikoo ryhtyä, että ”nigerialaisnaisten turvapaikkajärjestelmän väärinkäyttö voidaan estää tulevaisuudessa”.

Teuvo Hakkarainen viittaa Ylen A-studion juttuun 2.6.2014. Siinä turvapaikkaviranomaiset ja poliisi ilmaisivat huolensa ilmiöstä, jossa suomalaista turvapaikkajärjestelmää testataan.

”Haastateltavien mielestä tilanne on vakava. Joutsenon vastaanottokeskuksen johtajan Jari Kähkösen mukaan ei ole poissuljettua, että turvapaikkaa hakevat nigerialaisnaiset käyttäisivät järjestelmää väärin ”saadakseen jalansijaa prostituutiolle”. Jari Kähkönen totesi ohjelmassa, että osa naisista tuntee toisensa jo entuudestaan ja osalla olisi yhteyksiä Eurooppaan. Naisten kertomukset ovat pitkälti samanlaisia.

Myös poliisilla on kokemuksia ilmiöstä. Samassa ohjelmassa esiintynyt rikosylikonstaapeli Kenneth Eriksson kertoi, että poliisi on törmännyt prostituoituihin, joilla on turvapaikkastatuksella saatu oleskelulupa”, Hakkaraisen kysymyksessä todetaan.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt