Teuvo Hakkarainen: Julkinen sektori räjähtää kuin vedellä täytetty rupisammakko

Perussuomalaisten kansanedustaja esitteli oman leikkausohjelmansa eduskunnassa.

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) kertoi kuntapolitiikkaa koskeneessa eduskunnan välikysymyskeskustelussa, mistä hänen mukaansa on leikattava.

– Palveluiden laadusta on pakko tinkiä, koska vieraiden maiden tukipaketeista ei kyllä tingitty. Etuisuuksia on pakko karsia, koska asiansa huonosti hoitaneiden Välimeren maiden pankkien eduista ei missään vaiheessa karsittu, ei yhtään latia, Teuvo Hakkarainen aloitti.

– Julkinen sektori on paisunut kuin vedellä täytetty sammakko, ja se kohta räjähtää. Se tulee olemaan yhtä kauhistuttava näky kuin semmoinen tielle littaantunut rupisammakko, hän sanoi.

Hakkaraisen mukaan ”julkista sektoria täytyy karsia isolla kädellä. Hallintoa ja turhaa byrokratiaa on karsittava. Julkisia menoja on karsittava. Viiden vuoden irtisanomissuoja on täysin mielisairasta touhua. Kuntaliitosten yhteydessä ne on purettava taannehtivasti. Muuta tietä ei ole”.

– Julkisia turhia virkoja on aivan liikaa, yhtenä esimerkkinä tulevaisuuden tutkijat. Kyllä se tulevaisuus tulee tutkimattakin, Hakkarainen ennusti.

Vasemmistoliiton Erkki Virtanen kysyi välihuudolla ”missä kunnassa semmoinen on”.

– Kyllä näitä horoskoopin laatijoita joka puolella on. Yksikin maksoi aika paljon tässä vähän aikaa sitten, Teuvo Hakkarainen vastasi.

Hänen mukaansa ”sosiaaliturvan varassa elävien maahanmuuttajien, myös kanta-asukkaitten, oikeutta asua kaupunkikeskustoissa ja kalliilla asuntoalueilla tulisi voida rajoittaa. Myös ulkomaalaisille maksettava toimeentulotuki olisi asteittain lopetettava, ainakin vähennettävä”.

Teuvo Hakkaraisen mukaan humanitäärinen maahanmuutto tulisi keskeyttää, julkiset tuet monikulttuurisuuden edistämiseen lopettaa ja kehitysavun määrää vähentää.

– Varsinkin kun sen perillemeno ei ole aina varmaa ja läpinäkyvyys puuttuu. Minulla on itsellä kokemusta. Minä olen nähnyt kyllä, mihinkä taskuihin sitä vuotaa, mutta sitä eivät valitettavasti kaikki sano.

Hänen mukaansa myös ”joitakin kaksikielisiä palveluja tulee karsia kunnolla”. Hän ihmetteli, miksi ”Viitasaarella Sinisen tien kohdalla lukee Blå vägen”.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt