X
SULJE MAINOS
Monet terveysasemat ovat nyt ylityöllistettyjä. LEHTIKUVA / HANNA MATIKAINEN

Terveyspalvelut tukossa, kaupunki vetoaa: Auta meitä saamaan tilanne haltuun

Espoossa ei saa nyt juurikaan aikaa ei-akuuttiin asiointiin terveysasemilla.

Espoon kaupunki twiittasi perjantaina erikoisen vetoomuksen.

– Terveyspalvelujemme tilanne ei ole nyt helppo: resurssit on pakko keskittää korona- ja päivystystyöhön. Auta meitä saamaan tilanne haltuun: ota rokote, pue maski julkisilla paikoilla, huolehdi hygieniasta ja jos saat oireita, vältä kontakteja ja mene testiin. #SafeEspoo #koronafi, Espoon kaupunki viestitti.

Mukana oli Espoon sosiaali- ja terveyspalvelujen twiitti, joka on sävyltään vielä tummempi.

– Koronatilanteesta johtuvat tehtävät vievät terveysasemillamme henkilöstöresursseja normaalista toiminnastamme. Joudumme priorisoimaan kiireellistä päivystyksellistä hoitoa. Aikoja kiireettömään ei-akuuttiin asiointiin on saatavilla tästä johtuen vähän. https://espoo.fi/terveysasemat , viesti kuului.

Espoon kaupunki oli aiemmin viikolla kertonut, että terveysasemilla palvellaan elokuun puoleenväliin asti vain kiireellisissä asioissa. Asian tultua julki ohjetta täsmennettiin näin:

– Koronatilanteesta johtuen terveysasemilla on ylläpidettävänä kesän aikana tehtäviä, jotka vievät henkilöstöresursseja normaalista toiminnastamme. Tämän vuoksi joudumme priorisoimaan kiireellistä päivystyksellistä hoitoa. Aikoja kiireettömään ei-akuuttiin asiointiin on saatavilla tästä johtuen vähän. Kiitämme ymmärryksestänne.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt