Terrorismivaroitus: ISIS kehottaa muslimeita pysymään poissa kristittyjen tapahtumista

Terroristijärjestö Isis on uhannut lisätä terrori-iskujen määrää Egyptissä. Ulkoasiainministeriö kehottaa Egyptiin matkustavia suomalaisia erityiseen varovaisuuteen.

Egyptissä oleskeleva terroristijärjestö Isisin johtaja on varoittanut muslimeita pysymään poissa kristittyjen tapahtumista, kertoo Daily Express. Hänen mukaansa potentiaalisia iskukohteita ovat myös armeijan ja poliisin kokoontumiset sekä alueet, joilla on hallintorakennuksia. Nimettömänä pysyvä terroristijohtaja antoi varoituksensa jihadistien omassa uutislehdessä.

Egyptissä surraan 45 ihmistä, jotka kuolivat kirkoissa tehdyissä pommituksissa hiljattain. Ainakin sata ihmistä loukkaantui. Isis vannoi helmikuussa julkaistulla propagandavideollaan kitkevänsä kristinuskon Egyptistä.

Terroristijärjestö on nimennyt varakkaat kristityt bisnesmiehet ”mieluisimmaksi saaliikseen”. Järjestö on uhannut lisätä iskujen määrää Egyptissä.

Ulkoasiainministeriö antoi hiljattain matkustustiedotteen, jonka mukaan Egyptiin matkustavien on noudatettava erityistä varovaisuutta. Siinain niemimaan pohjoisosiin, lähelle Libyan rajaa ja läntiselle aavikkoalueelle ei tule matkustaa lainkaan. Tarpeetonta matkustamista Etelä-Siinaille muualle kuin Sharm El Sheikhiin, Dahabiin ja Pyhän Katariinan luostariin tulee välttää.

Egypti on maailman 21. vaarallisin valtio kristityille.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt