Pyhän Sebastianin kirkkossa Sri Lankassa tehtiin sunnuntaina pommi-isku pääsiäismessun aikana. LEHTIKUVA / AFP Ishara S. Kodikara

”Terrori-iskut kristittyjä vastaan yleistyvät”

Asiantuntijan mukaan radikaali-islamistinen ideologia voimistuu maailmalla.

USA:n liittovaltion poliisi FBI:n entinen agentti, terrorismi-asiantuntija Bobby Chaconin mukaan radikaali-islamistisen terrorismin uhka leviää yhä, ja myös hyökkäykset kristittyjä vastaan yleistyvät maailmalla.

Chacon oli maanantaina Fox Newsin haastattelussa kommentoimassa sunnuntaina Sri Lankassa tapahtuneita pommi-iskuja, joissa kuoli ainakin 290 ihmistä. Verisimmät iskut tehtiin kirkkoihin pääsiäismessun aikaan.

Kristittyhin kohdistuvassa väkivallassa ei Chaconin mukaan ole mitään uutta, mutta ”tappava ideologia” hyökkäysten taustalla on hänen mukaansa voimistumassa.

– Tulemme näkemään iskuja yhä enemmän paikoissa, jotka ovat olleet tähän asti suhteellisen rauhallisia.

Sri Lankan pommi-iskuista syytetään paikallista radikaalia muslimiryhmää, josta tiedetään toistaiseksi melko vähän. Chaconin mukaan ryhmä on todennäköisesti verkostoitunut ulkomaille.

– En olisi yllättynyt, jos tutkinnassa ilmenee heidän saaneen merkittävää apua Sri Lankan ulkopuolisilta ryhmiltä. Tällaisen operaation toteutus oli hyvin koordinoitu ja suunniteltu. Vaikka tämä paikallinen ryhmä pystyisikin tekemään hyökkäyksen myös yksin, epäilen heidän kuitenkin saaneen ulkopuolelta materiaalista apu, Chacon arvioi.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt