Yksi poliiseista lähestyi puukkohyökääjiä vain metrien päähän. / Youtube

Terrori-iskun materiaalia julki: Näin poliisi kohtasi puukkohyökkääjät

Aseistamaton poliisi yritti pysäyttää Lontoon terrori-iskun tekijät kesäkuussa 2017.

Lontoossa kesäkuussa 2017 tapahtuneiden terrori-iskujen tutkinnassa on osoitettu, että poliisi ampui kolme tekoihin syyllistynyttä terroristia lain mukaisesti. Julkisuuteen on esitetty video, joka kuvaa sankarillisiksi kuvattujen poliisien ja sivullisten toimintaa iskun aikana.

Isis-järjestöön kuuluneet Khuram ButtRachid Redoune ja Youssef Zaghba ajoivat lauantai-iltana 3. kesäkuuta London Bridge -sillalla tahallisesti ihmisten yli pakettiautolla. Tämän jälkeen hyökkääjät juoksivat läheisellä Borough Marketilla puukottamassa vastaantulijoita.

Iskussa kuoli kahdeksan ja loukkaantui 48 ihmistä.

Aseistamaton poliisi ja sivulliset yrittivät saada terroristeja kiinni ennen aseistetun poliisin saapumista. Kännykkäkameralla kuvatulla videolla näkyy, miten rohkeasti aseistamattomat poliisit kohtaavat terroristit Borough Marketilla. Video kuvaa hetkeä ennen kuin aseistettu poliisi saapui ja terroristit ammuttiin.

Terroristeilla on kädessään puukot ja päällään tekaistut räjähdeliivit. Yksi poliiseista, Bartzos Tchorzewski, lähestyy terroristeja vain parin metrin päähän mutta perääntyy nopeasti, kun puukkohyökkääjä lähestyy häntä.

− En ehtinyt ajatella riskejä. Menin vain ja tein minkä ajattelin olevan parasta kaikille, hän kommentoi Independentin mukaan.

Terroristeille huudettiin varoituksia, mutta he eivät lopettaneet hyökkäystään.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt